Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titus Corlatean - ambasador Estonia, 14.04.2010

ro

14 Apr, 2010 15:49 835 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, l-a primit marţi, 13 aprilie a.c., în vizită de prezentare, pe noul Ambasador al Republicii Estonia la Bucureşti, cu reşedinţa la Varşovia, E.S. Dl. Taavi Toom.

În cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul politic, economic şi cultural.

Schimbul de vederi a pus în evidenta similitudinea poziţiilor celor două ţări pe teme importante în plan european, regional, cu privire la aspecte legate de securitate, în domeniul economic şi cu privire la priorităţile de ordin energetic la nivel european.

România şi Estonia susţin continuarea procesului de extindere european şi euro-atlantic atât în Balcani cât şi in estul Europei, cu luarea în considerare a aspiraţiilor fireşti de integrare europeană sau euro-atlantică ale Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei.

Cei doi demnitari s-au exprimat în favoarea unor contacte frecvente la nivel politic între cele două ţări, inclusiv pentru schimb de experienţă în domenii precum cooperarea la Marea Baltică şi respectiv spaţiul extins al Mării Negre.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a insistat asupra importanţei pe care România o acordă adoptării unei strategii coerente şi consistente a Dunării la nivelul UE şi a menţionat faptul că România contează pe sprijinul Estoniei în acest sens.

A fost evocat angajamentul celor două ţări în teatrele de operaţiuni din sudul Afghanistanului şi foarte buna colaborare militară dintre cele două state în acest domeniu.

Cei doi oficiali au căzut de acord pentru a impulsiona schimburile în plan parlamentar, în toamna acestui an urmând a fi perfectată o întâlnire la nivelul conducerii Comisiilor pentru politică externă din Parlamentele român şi estonian.

14 aprilie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii