Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul Romaniei - lansare carte

ro

15 Dec, 2010 22:49 1773 Marime text

copertaz.jpgSenatul României găzduieşte joi, 16 decembrie 2010, ora 12.00, la Salonul Alb, lansarea oficială a cărţii "Securitatea energetică în regiunea Extinsă a Mării Negre", manifestare la care au fost invitaţi Preşedintele Senatului României, Mircea-Dan Geoană, vicepreşedintele Senatului, Teodor-Viorel Meleşcanu, şi profesorul universitar dr. Cornel Codiţă.

Lucrarea a fost realizată de Iulian Chifu, Adriana Sauliuc şi Bogdan Nedea, de la Centrul pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning, şi apare la editura Curtea Veche, în limba engleză.

Cartea este rezultatul unui proiect de cercetare desfăşurat timp de un, proiect care a avut drept punct de plecare o investigaţie aprofundată a strategiilor de securitate energetică ale statelor din regiune, împărţite în grupe precum state membre NATO (România, Bulgaria, Turcia), state din Estul Europei (Republica Moldova, Ucraina, Federaţia Rusă) şi state caucaziene (Georgia, Azerbaijan, Armenia). Lucrarea a fost realizată în cadrul unui proiect finanţat de Black Sea Trust al German Marshall Found, proiect ce a inclus numeroase investigaţii în teren şi interviuri cu factori de decizie din zonă.

Biroul de presă al Senatului 14 decembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii