Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator Titus Corlatean - ambasador SUA - 19.04.2011

ro

19 Apr, 2011 23:00 976 Marime text

Marţi, 19 aprilie a.c., preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlăţean, l-a primit pe Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, E.S. Mark Gitenstein.

Au fost abordate o serie de puncte aflate pe agenda bilaterală şi respectiv subiecte de actualitate în relaţiile internaţionale.

Cu acest prilej, a fost trecut în revistă stadiul negocierilor privind acordul de bază dintre România şi Statele Unite privind elementele sistemului de apărare anti-rachetă şi a fost salutată, în acest context, dinamica pozitivă înregistrată la nivelul celor două echipe de negocieri.

La finalul negocierilor şi respectiv după semnarea acordului de către România şi SUA, textul acordului urmează să fie transmis la Parlament, în vederea ratificării.

Au fost prezentate concluziile recentei vizite întreprinse de vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden în Republica Moldova şi a fost reiterat sprijinul comun pentru parcursul democratic şi european al acestei ţări.

Cei doi oficiali au analizat ultimele evoluţii din Africa de Nord şi spaţiul arab, inclusiv modalităţile prin care comunitatea internaţională poate susţine procesele de democratizare în curs într-o serie de state din regiunea menţionată.

În acest context, s-a luat notă cu interes de alegerea preşedintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului în calitate de preşedinte al Subcomisiei pentru Orientul Mijlociu al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi de rolul pozitiv pe care această subcomisie îl poate juca în dialogul politic şi democratic dintre delegaţiile parlamentare din Israel (Knesset) şi respectiv Consiliul legislativ palestinian, invitate permanent la lucrările acestei structuri parlamentare europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii