Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator Sorin Ovidiu Bota - Grupul de prietenie Italia - 24.03.2011

ro

24 Mar, 2011 23:07 1060 Marime text

Joi, 24 martie a.c. a avut loc întrevederea dintre domnul senator Sorin Ovidiu BOTA, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Italia din cadrul Parlamentului României şi domnul Renzo TONDO, preşedintele Regiunii autonome Friuli Venezia Giulia, aflat într-o vizită în România.

În cadrul discuţiilor a fost abordată colaborarea bilaterală româno-italiană, în special sub aspectul cooperării regionale, Republica Italiană având o organizare administrativă de tip federal. Domnul Renzo TONDO, aflat în România într-o vizită de informare, s-a interesat de posibilităţile de creştere şi diversificare a relaţiilor dintre Regiunea Autonomă pe care o conduce şi diverse zone şi sectoare economice din România.

Domnul senator Sorin Ovidiu BOTA şi-a arătat disponibilitatea, în numele său şi al colegilor parlamentari, membri ai Grupului parlamentar de prietenie cu Italia, de a sprijini partenerii italieni în proiectele pe care vor dori să le implementeze în România, şi şi-a manifestat interesul faţă de împărţirea Italiei în regiuni şi de modul în care funcţionează administraţia italiană, subliniind faptul că şi ţara noastră este interesată de crearea unor regiuni administrative bazate pe criteriul economic.

Ambele părţi au subliniat caracterul foarte bun al relaţiilor de colaborare bilaterală, insistând asupra componentei economice.

24.03.2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii