Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului - Marti, 02 Noiembrie 2010

ro

02 Nov, 2010 18:06 1223 Marime text

În deschiderea şedinţei plenului de marţi, 2 noiembrie 2010, Senatul a aprobat ordinea de zi curentă şi programul de lucru al zilei, cu modificările propuse, respectiv dezbaterea punctului 18 - Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, aflat în procedura de reexaminare - după punctul 5 şi continuarea programului de lucru până la epuizarea discuţiilor şi votarea acestuia. De asemenea, a fost aprobat programul săptămânii 8-13 noiembrie.

La punctul referitor la numirea Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care se realizează cu majoritatea senatorilor, plenul a hotărât prin vot folosirea modalităţii votului secret electronic. În urma încheierii votului cu două tururi, dintre cele două candidate - Georgeta Basarabescu şi Carmen Cyntia Curt - a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu 65 de voturi pentru, 52 împotrivă şi nici o abţinere, doamna Georgeta Basarabescu.

Cu 86 voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri, a fost aprobat Proiectul de hotărâre privind bugetul Senatului României pe anul 2011. A fost aprobată, de asemenea, transmiterea Camerei Deputaţilor, ca primă Cameră sesizată, a următoarelor iniţiative legislative:

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 101 din 22.05.1992;

Propunerea legislativă privind împărţirea administrativ-teritorială a României;

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 246/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al României;]

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 2 noiembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii