Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Senatului Romaniei conduce o delegatie oficiala a Senatului in Canada

ro

03 Nov, 2010 17:41 1245 Marime text
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, va efectua o vizita oficiala in Canada, la Ottawa siHalifax, la invitatia omologului sau, Presedintele Senatului Canadei, Noel Kinsella, intre 3 si 7 noiembrie 2010. Mircea Geoana va fi insotit de o delegatie a Senatului Romaniei compusa din senatorii Fekete-Szabo András-Levente (UDMR), Raymond Luca (PNL), Marian-Iulian Rasaliu(PDL), Ion Toma si Elena Mitrea (PSD).

In cadrul vizitei, delegatia Senatului Romaniei va avea intrevederi cu Noel Kinsella - Presedintele Senatului Canadei, Peter Miliken - Presedintele Camerei Comunelor si alti membri ai Parlamentului Canadian, printre care reprezentanti ai Comisiei pentru Afaceri Sociale, Stiinta si Tehnologie a Senatului si ai Comisiei pentru Economie, Buget si Administrare a Senatului Canadian. In cadrul acestor intalniri senatorii romani vor discuta despre intarirea cooperarii parlamentare si despre identificarea oportunitatilor pentru cooperarea bilaterala in domeniul economic, academic social si politic.

Presedinte Senatului Romaniei si membrii delegatiei oficiale mai au programate intrevederi cuPeter Van Loan - Ministrul pentru Comert International, Peter MacKay - Ministrul Apararii, Keith Ashfield - Ministrul pentru buget si responsabil cu relatia atlantica.

Pe agenda discutiilor se afla liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani pe teritoriul Canadei, cooperarea bilaterala si multilaterala in domeniul apararii, criza economica si posibile solutii de iesire din criza, cooperarea bilaterala si multilaterala in Regiunea Extinsa a Marii Negre si extinderea proiectelor comune in domeniul programului civil nuclear si pe terte piete. In plus, se vor cauta modalitatile de facilitare a contactelor dintre oamenii de afaceri romani si canadieni prin organizarea unui Forum de Afaceri Romano - Canadian la Bucuresti, in 2011.

De asemenea, in cadrul vizitei oficiale la Halifax, membrii delegatiei Senatului Romaniei vor avea intrevederi cu Prim Ministrul provinciei Nova Scotia, dl. Darrel Dexter si cu oficialitati ale Autoritatii Portuare Halifax cu care vor discuta despre proiectele comune intre Portul Constanta si Portul Halifax.

Intre 5 si 7 noiembrie, Mircea Geoana impreuna cu delegatia oficiala va participa la lucrarile Forumului International pentru Securitate, organizat in fiecare an la Halifax de German Marshall Fund al SUA in cooperare cu Guvernul Canadei.La Halifax, senatorii romani au programate o serie de intalniri cu participanti la Forum cu care vor discuta despre relatia transatlantica si Noul Concept Strategic NATO, mai ales in contextul apropierii Summit-ului NATO de la Lisabona.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii