Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Comisiei pentru afaceri europene, membru al comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, senator Vasile Nedelcu

ro

29 Mar, 2012 22:49 1116 Marime text

În data de 29 martie, Senatorul Vasile NEDELCU, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene şi membru al comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a participat alături de alţi parlamentari la întâlnirea de lucru cu doamna Maria Damanaki, comisar european.

Vizita doamnei comisar Maria Damanaki la Parlamentul României a avut ca scop dezvoltarea cooperării cu Parlamentul, pentru a susţine noua reformă în domeniul pescuitului, alături de toţi factorii de decizie. România are un interes deosebit, atât în ceea ce priveşte viitoarele prevederi referitoare la pescuitul costier, cât şi în ceea ce priveşte gestionarea resurselor de pescuit din bazinele mărilor şi dezvoltarea acvaculturii în apele dulci.

Senatorul Nedelcu a salutat iniţiativa şi a subliniat implicarea activă a comisiei pentru afaceri europene în analiza propunerii de regulament care reglementează regionalizarea şi gestionarea cotelor de peşte. Este necesar ca dialogul Comisiei Europene cu statele terţe riverane pe tema creării Consiliului Consultativ Marea Neagră să fie intensificat şi totodată, introducerea acestui Organism în Anexa III a Regulamentului. Fără această prevedere susţinută de comisia pentru afaceri europene a Senatului, România riscă să nu poată participa la decizii care privesc licitarea cotelor de pescuit în Bazinul Mării Negre. Prin menţionarea Consiliului Consultativ Marea Neagră în anexă, instituţiile abilitate din România vor avea posibilitatea să participe la decizii privitoare la licitarea cotelor de pescuit şi gestionarea judicioasă a resurselor de peşte din Regiunea Mării Negre. Mai mult, domnul senator a remarcat că se impun anumite măsuri care să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene alocate domeniului pescuitului în România, care pot asigura creştere economică şi crearea locurilor de muncă.

Preşedintele Nedelcu împreună cu parlamentarii prezenţi la reuniune au asigurat Comisarul European de întregul sprijin al comisiilor pe care le reprezintă pentru susţinerea reformei şi instituirea unei noi politici în domeniul pescuitului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii