Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul accepta tacit propunerea legislativa Programul National de Autostrazi initiata de catre parlamentarii PSD

ro

11 May, 2010 05:28 892 Marime text

Parlamentarii PSD au iniţiat o propunere legislativă privind Programul Naţional de Autostrăzi şi Drumuri Express (Rapide) pentru perioada 2011-2020 şi măsuri de reglementare a contractelor de antrepriză şi subantrepriză, acest program venind în completarea prevederilor legii 203/2003 care aprobă liniile directoare şi criteriile după care trebuie dezvoltată infrastructura în România, precum şi asigurarea interoperabilităţii cu infrastructura europeană.

Propunerea legislativă supusă dezbaterii aştepta punctul de vedere al Guvernului în termen de 60 de zile de la iniţiere. Întrucât Guvernul nu a transmis acest punct de vedere, conform Legii 250/2006, art. 11, alin. b1), nerespectarea acestui termen echivalează cu susţinerea implicită a formei iniţiatorului. Aşadar, Guvernul a acceptat tacit propunerea legislativă intitulată Programul Naţional de Autostrăzi şi iniţiată de către parlamentarii PSD.

Parlamentarii PSD consideră că programul trebuie să aibă continuitate, indiferent de culoarea politică a guvernului sau a deţinătorului portofoliului de ministru al transporturilor şi să dea credibilitate României în negocierile financiare internaţionale care urmează să fie făcute pentru susţinerea acestuia.

Programul Naţional de Autostrăzi a fost conceput ca un act necesar pentru construcţia de autostrăzi în România, dar şi pentru asigurarea transparenţei şi răspunderii utilizării banilor publici.

Grupul Senatorial PSD+PC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii