Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, la finalul şedinţei Biroului permanent 16 septembrie 2014

ro

16 Sep, 2014 17:45 1304 Marime text
Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, la finalul şedinţei Biroului permanent de marţi, 16 septembrie 2014:

„Biroul Permanent al Senatului reunit astăzi, 16 septembrie, a decis ca astăzi și mâine să avem un program obișnuit al zilelor de luni și marți din Senat, cu singura deosebire că s-a decis o ședință de plen și mâine la ora 14.00. Săptămâna viitoare vom avea însă o modificare importantă în program. Astfel, luni, 22 septembrie, pentru ora 16.00 a fost stabilită dezbaterea, în ședință comună a celor două Camere ale Parlamentului, a moțiunii de cenzură inițiată de opoziție. Din acest motiv, programul Senatului se modifică în ziua de marți, după cum urmează: dezbaterea proiectelor de lege aflate pe ordinea de zi va începe la ora 9.00 iar nu la 10.30, cum eram obișnuiți iar după ora 13.00, când se încheie dezbaterile, până la ora 14.00 să aibă loc declarațiile politice. Începând cu ora 14.00 și continuând în zilele de miercuri și joi, domnii senatori vor lucra în comisiile de specialitate.

Pe de altă parte, Biroul Permanent a luat act de propunerile de schimbare în componenţa comisiilor permanente, propuse de grupurile parlamentare. Astfel, grupul parlamentar PSD îl înlocuiește pe domnul senator Darius-Bogdan Vâlcov, devenit ministru delegat pentru buget, din funcția de președinte al comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului, cu domnul senator Ion Toma. La comisia pentru buget-finanțe, activitate bancară și piață de capital, același grup parlamentar îl înlocuiește pe domnul senator Vasile-Cosmin Nicula, devenit vicepreședinte al Curții de Conturi, cu domnul Senator Viorel Arcaș.

Biroul Permanent a stabilit, de asemenea, deplasări în străinătate numai pentru activitățile parlamentare obișnuite: participarea la Adunarea parlamentară a OSCE, Conferința anuală a Uniunii Interparlamentare, care are loc în această toamnă la Geneva, între 10 și 16 octombrie și Conferința parlamentarilor Dunării, din 2-3 octombrie, la Budapesta, unde vor participa doi colegi ai noștri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii