Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat -Presedintele Senatului, domnul Vasile Blaga

ro

30 May, 2012 20:16 1072 Marime text

Astăzi, 30 mai 2012, domnul Vasile Blaga, preşedintele Senatului, a avut convorbiri, în cadrul unui dejun de lucru, cu membrii delegaţiei parlamentare a Uniunii Creştin Democrate din landul Baden-Württemberg. Delegaţia germană a fost condusă de domnul Thomas Strobl, membru al Bundestag-ului. Din partea română, la convorbiri, a mai participat domnul senator Petru Başa, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-RF Germania.

Salutând prezenţa în România a delegaţiei UCD, domnul preşedinte Vasile Blaga a exprimat aprecierea deosebită pentru sprijinul constant pe care landul Baden-Württemberg l-a acordat României în cadrul Uniunii Europene. A fost de asemenea formulat interesul pentru intensificarea agendei politice şi economice dintre România şi landul Baden-Württemberg.

Preşedintele Senatului a subliniat amploarea cooperării economice bilaterale, arătând că 67% din exportul românesc se realizează pe relaţia cu trei landuri germane: Baden-Württemberg, Bavaria şi Renania de Nord-Westfalia, în condiţiile în care, anul trecut, volumul exporturilor româneşti către landul Baden-Württemberg a înregistrat o creştere de 34% faţă de anul 2010. A fost, de asemenea, evidenţiată importanţa parteneriatului economic româno-german şi, în acest context, a creşterii volumului investiţiilor germane în România.

Au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale româno-germane în domeniul dezvoltării regionale, educaţiei, al afacerilor interne şi securităţii energetice.

Partea germană a salutat rolul important pe care România îl deţine în cadrul Uniunii Europene şi faptul că statul român a aderat la Pactul fiscal european, fiind apreciată seriozitatea exemplară cu care ţara noastră a acţionat în condiţiile crizei economice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii