Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Senat 29.01.2015

ro

29 Jan, 2015 11:22 1155 Marime text

Întrevederea domnului senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România.

Miercuri, 28 ianuarie a.c., domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatul României, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti.
În cadrul întrevederii preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului şi-a exprimat regretul privind recentele evoluţii din sud-estul Ucrainei, făcând un apel ca părţile implicate să depună eforturi, în sensul respectării acordului de la Minsk şi pentru continuarea negocierilor privind soluţionarea paşnică a conflictului din Ucraina.
E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a prezentat preşedintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului ultimele evoluţii din Ucraina şi a transmis părţii române rezoluţia Radei Supreme a Ucrainei, prin care Federaţia Rusă este declarată stat agresor. Totodată, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a menţionat faptul că şi partea ucraineană este interesată de reluarea discuţiilor de la Minsk şi Geneva, cu scopul dezamorsării crizei din Ucraina.
În continuarea discuţiilor cele două părţi au avut un dialog referitor la situaţia populaţiei civile din cele două regiuni Lugansk şi Doneţk, în contextul recentelor evenimente tragice din satul Volnovakha, Donetsk şi oraşul Mariupol, unde în urma unor atacuri şi-au pierdut viaţa civili ucraineni. De asemenea, partea ucraineană a subliniat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state.
La finalul întrevederii preşedintele Comisiei pentru politică externă a reiterat sprijinul statului român pentru soluţionarea paşnică a conflictului din statul vecin, cu respectarea independenţei, suveranităţii şi  integrităţii teritoriale a Ucrainei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii