Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:23 24 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Mircea Geoană - Liderii opoziției au făcut un gest inacceptabil pentru România - 4 septembrie 2014

ro

04 Sep, 2014 20:32 653 Marime text
Orbiți de campania electorală, liderii opoziției – Klaus Iohannis și Vasile Blaga - au făcut un gest inadmisibil. Faptul că au trimis o scrisoare preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, este o greșeală imensă. Chiar dacă ar fi existat o problemă tehnică acasă, atunci când mergi în străinătate lupți pe un front comun. Pentru că statele nu au culoare politică, iar guvernele au o culoare politică efemeră.  

În clipa în care există un interes al statului român, al națiunii române, trebuie ca cei care sunt în vârful politicii românești să învețe că există o linie roșie peste care nu ai voie să treci. Acest dualism păgubos pentru România, în care cearta internă este exportată la Bruxelles sau la Washinton, trebuie să înceteze, pentru că aduce prejudicii majore României. 
În 2009, am reușit să depășim diferendele politice și ideologice și când am fost sunat de Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, să mă întrebe ce părere am, ca lider al opoziției, despre numirea domnului Cioloș la Agricultură, am spus imediat “da”, pentru că era un lucru bun pentru România.  

Și, ca un duș rece pentru politicienii români, le propun să se uite la modelul Poloniei care a reușit un lucru extraordinar pentru o țară nou-intrată în UE prin desemnarea lui Donald Tusk ca viitorul Președinte al Consiliului European. E o dovadă clară că atunci când toate forțele luptă pentru o cauză comună, nicio ambiție nu e prea mare.
Direcţia de presă 4 septembrie 2014

Ti-a placut articolul?

Comentarii