Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Întrevederea preşedintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului României, domnul Petru Filip, cu E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti - 4 septembrie 2014

ro

04 Sep, 2014 20:23 930 Marime text
Miercuri, 3 septembrie a.c., preşedintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului României, domnul Petru Filip, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti.
Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a reiterat sprijinul României privind integritatea teritorială a Ucrainei, susţinând necesitatea respectării principiilor şi normelor de drept internaţional.
Totodată, domnul Petru Filip şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea situaţiei din estul Ucrainei şi faţă de fluxurile necontrolate de tehnică militară şi de personal militar către teritoriul ucrainean, precum şi regretul faţă de pierderile de vieţi omeneşti suferite de Ucraina, pledând pentru intensificarea eforturilor diplomatice în vederea identificării unei soluţii paşnice de stingere a conflictului.
Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a subliniat faptul că este momentul pentru o apropiere a relaţiilor bilaterale în plan parlamentar, mulţumind totodată pentru susţinerea consecventă pe care Guvernul României a acordat-o Ucrainei, în lumina ultimelor evenimente. De asemenea, partea ucraineană a făcut o prezentare a situaţiei actuale şi a poziţiei Ucrainei în raport cu starea de conflict din estul Ucrainei, care afectează grav atât funcţionarea statului, cât şi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor ucraineni.
La finalul întrevederii, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a reafirmat încrederea în soluţionarea pe cale diplomatică a situaţiei din Ucraina, menţionând totodată faptul că România doreşte să aibă în vecinătatea sa o Ucraină unită şi prosperă, afiliată la valorile şi la democraţia europeană.
04 septembrie 2014-09-04
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii