Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru invatamint, stiinta, tineret si sport a Senatului - 24 iunie 2010

ro

26 Jun, 2010 19:23 1278 Marime text

norica-nicolai.jpgÎn cadrul şedinţei desfăşurate în data de 24 iunie 2010, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat a dezbătut şi votat articolele 61 - 64 din Legea educaţiei naţionale, în varianta adoptată în Camera Deputaţilor, cu privire la evaluarea şi certificarea rezultatelor în învăţământul preuniversitar.

Conform deciziei Comisiei senatoriale, pentru învăţământul secundar se menţine evaluarea cu note de la 1 la 10, dar se acordă calificative la următoarele discipline: educaţie fizică şi sport, religie, muzică şi desen. Prin excepţie, la aceste discipline se acordă note numai în cadrul învăţământului vocaţional.

Comisia a amendat şi votat prevederile referitoare la structura şi caracteristicile evaluărilor obligatorii din învăţământul primar şi gimnazial. În urma votului Comisiei, s-a stabilit o evaluare naţională la finalul clasei a IX-a având următoarele probe:

a) o probă scrisă la limba şi literatura română;

b) o probă scrisă la limba si literatura maternă, pentru minorităţile naţionale;

c) o probă scrisă transdisciplinară la matematică şi ştiinţe;

d) o probă scrisă la o limbă străină;

e) o probă practică de utilizare a calculatorului susţinută în timpul anului;

f) o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale susţinută în timpul anului.

Membrii Comisiei senatoriale au avut în vedere situarea probei de limba şi literatura română ca disciplină pivot de evaluare la finalul ciclului gimnazial şi nu cuprinsă în cadrul unei probe transdisciplinare.

De asemenea, a fost admis amendamentul potrivit căruia notarea elevilor fără utilizarea şi respectarea standardelor naţionale şi a metodologiilor de evaluare constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii