Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Verde solicita demiterea guvernului printr-o motiune de cenzura

ro

06 Jun, 2010 19:10 1105 Marime text
Partidul Verde consideră că măsurile de reducere a salariilor, pensiilor şi a altor venituri şi idemnizaţii nu pot scoate România din criză, ci reprezintă decizii pripite şi care reflectă incompetenţă.

De aceea sperăm că guvernul Emil Boc va fi înlăturat printr-o moţiune de cenzură votată în Parlament cu prilejul asumării răspunderii.

De asemenea, Partidul Verde consideră declaraţiile vicepreşedintelui PD-L, Ioan Oltean, conform cărora după asumarea răpunderii în Parlament pentru măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor va urma o remaniere a guvernului, drept o dovadă suplimentară a lipsei de responsabilitate a actualului guvern şi a partidului principal de guvernare.

Dl. Ioan Oltean a declarat că “sunt mulţi miniştri care nu au confirmat” şi că remanierea urmează să aibă loc în iunie sau iulie.

Ideea de a lua astfel de masuri de reducere a salariilor şi pensiilor pentru ca imediat ulterior guvernul care şi le asumă să fie schimbat, denotă laşitate şi neînţelegeri profunde cu privire la logica politică şi la necesitatea unei asumări politice a deciziilor guvernamentale. Nu există guvernare democratică fără asumarea politică a deciziilor.

Partidul Verde consideră că actualul guvern trebuie demis imediat, şi că preşedintele României, la rândul domniei sale, pentru a da o şansă de ieşire din criză a ţării, trebuie să demisioneze. Prin declaraţiile şi acţiunile domniei sale, dl. Traian Băsescu este principalul responsabil pentru situaţia dramatică în care s-a ajuns, iar înclinaţiile autoritariste de care a dat dovadă şi nerespectarea separaţiei şi a echilibrului puterilor în stat îl fac să reprezinte un mare pericol pentru fragila democraţie românească.

România îşi va putea relua creşterea economică şi reconstrucţia instituţiilor democratice ale statului numai după plecarea de la putere a domnului Traian Băsescu.

Partidul Verde
6 iunie 2010

Remus Cernea
Presedinte Executiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii