Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Verde pe acoperisul Austriei – Vf. “Muntelui Negru”

ro

31 Jul, 2010 23:05 1540 Marime text

vancea2.jpgUn mesaj direct, din suflet, al colegului nostru Florin Pop Vancea, preşedinte al filialei Cluj a Partidului Verde, despre care am scris aici, un om care face lucruri extraordinare:

Partidul Verde pe acoperişul Austriei - Vf. "Muntelui Negru"

 

Florin Pop Vancea a urcat din nou Vârful Grossglockner 3798m

 

grossglockner.jpgÎncălzirea globală se vede şi aici, ca pretutindeni în lumea aceasta. O ţară care luptă pentru protecţia naturii, cum este Austria, pierde lupta împotriva schimbărilor climatice. Este tot mai evident an de an. Gheţarii ce înconjoară acest vârf, se topesc văzând cu ochii. Mi-am dat seama că este foarte greu să lupţi, într-o lume în care numai câteva ţări sunt interesate de stoparea încălzirii globale, pe cand restul se gândesc cum să producă bani fără a fi interesaţi de restul lumii.

Florin Vancea pe acoperişul Austriei

vancea4.jpgPeste căţiva ani, Alpii vor arăta ca şi Carpaţii noştri, cu văi glaciare fără gheţari. În locul gheţarilor, va fi iarbă şi grohotiş. Marile puteri apar de faţadă la congresele pe teme de protecţie a mediului, dar îşi văd de drumul lor în continuare. Este evident acest lucru. Daca îşi doreau, puteau lua măsuri demult.

Mă uit la conducerea ţării noastre care este demult depăşită de situaţie. Ne plângem de inundaţii şi râuri ieşite din matcă. Unde au fost când s-a defrişat în neştire sau când au eliberat autorizaţii de constructii total aiurea? Şi cel mai trist... nu ştim să învăţăm din trecut nimic. Daca a venit deja apa peste tine de 2-3 ori şi ai rămas pe loc, fără să faci nimic, nici diguri, nici întărituri, nici mutat, nimic... pe româneşte asta se numeşte nepăsare. Şi-atunci ne merităm soarta.

Pastereze - cel mai mare gheţar din Alpii de Est

vancea5.jpgDe atâtea ori am urcat pe drumul Großglockner Hochalpenstraße. Un Transfăgărăşan ceva mai amenajat, care atrage mii de turişti anual şi care se autogospodăreşte. Oferă imagini asemănătoare cu ale Transfăgărăşanului, diferenţa este că la noi se dau bani de la buget pentru întreţinerea lui, când el singur se poate autofinanţa, iar banii alocaţi pentru el să meargă pentru altceva.

Nu repet că ţara noastră se poate dezvolta din turism, toată lumea ştie acest lucru. Dar trebuie avut puţin de pasiune în domeniu şi un ministru al turismului dedicat.

Vreau să adaug că sunt fericit că sunt român şi mi-ar plăcea să se simtă aşa fiecare român, pentru că avem elite cu care ne mândrim şi nu îmi va fi jena de acestă ţară şi de culorile noastre, nicăieri în lumea acesta.

Vă salut pe toţi românii, oriunde aţi fi! Nu uitaţi că este mai bine să priveşti înainte şi să te pregăteşti, decât să te uiţi în urma şi să disperi. Lumea este binecuvintată de oamenii care fac ceva, nu de cei care doar vorbesc. Îmi doresc ca Partidul Verde să aiba parte de astfel de oameni. Nu uitaţi: România este şi casa voastra!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii