Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Verde cere actualei clase politice să îşi recunoască incompetenţa şi falimentul!

ro

28 Oct, 2010 17:31 1225 Marime text
Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni (European Greens), consideră că numărul insuficient de voturi pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc este dovada că Puterea şi Opoziţia s-au înţeles asupra menţinerii situaţiei politice actuale. Încă o dată ni s-a confirmat că Opoziţia nu îşi doreşte cu adevărat preluarea guvernării în condiţiile crizei economice, iar parlamentarii PSD-PNL mimează că şi-ar dori răsturnarea Executivului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Băsescu-Boc-Udrea a picat spre bucuria Puterii şi a Opoziţiei. Protestele oamenilor din ziua votării moţiunii au fost tratate cu indiferenţă de către politicieni puterii care s-au folosit de ocazie pentru a se lăuda cu o reformă închipuită. Protestele oamenilor din stradă au folosit Opoziţiei doar pentru a mai câştiga câteva puncte electorale. Pentru România, gestul politic din Parlament reprezintă un pas înapoi spre perioada anilor 90.

Votul de ieri este un indicator al lipsei de modernizare politică a României: de 20 de ani această ţară este condusă şi bântuită de fantomele comunismului. De 20 de ani această ţară este guvernată mizerabil de aceleaşi formaţiuni politice născute din PCR, de aceleaşi personaje cu trecut comunist care apar seară de seară la televizor, de aceleaşi minciuni televizate şi de mereu aceleaşi promisiuni neîndeplinite. Pentru Guvern şi Opoziţie, pentru actuala clasă politică românească, a eşua a devenit o regulă. Politicienii puterii (PDL, fost FSN, fost PCR) au eşuat în a scoate România din recesiune. Politicienii Opoziţiei (PSD, fost FSN, fost PCR) eşuează în identificarea unui proiect politic comun şi în identificarea unor soluţii de redresare economică.

Situaţia precară în care se află România se datorează clasei politice parlamentare actuale, Putere-Opoziție, politicienilor decuplaţi de realitate, preocupaţi exclusiv de bunăstarea familiilor lor, a clanurilor sau a grupărilor de interese din care fac parte. Românii au înţeles încă o dată că nu este cazul să se amagească cu această clasă politică incapabilă.

Scârba şi neîncrederea românilor în politica actuală serveşte însă intereselor marilor partide din Parlament. Este exclusiv în interesul oligarhilor din PD-L, PSD, PC, PNL ca tinerii serioşi şi competenţi să nu intre în politica activă. Este în interesul marilor partide ca românii să nu participe politic. În aceste condiţii, Partidul Verde îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu viitorul tinerilor români şi cu prezentul bătrânilor acestei ţări. Partidul Verde cere românilor care încă mai speră că politica se poate face altfel să dea şansa unei alternative politice în România.

Ca alternativă la degringolada din Parlamentul României, Partidul Verde a votat la cel mai recent Consiliu al Verzilor Europeni de la Tallin în favoarea unui program macro-economic şi financiar de ieşire din criză intitulat Green New Deal. Acest proiect de factură europeană conţine politici economice şi financiare menite să repornească economia pe principii moderne, inovatoare şi eficiente. Partidul Verde a integrat în strategia sa de guvernare măsurile sociale, economice şi protecţie a mediului pe care Verzii Europeni le susţin ca soluţii de ieşire din actuala criză.

Partidul Verde atrage atenţia asupra faptului că uşile politicii în România continuă să fie blocate de către marile partide care sunt direct interesate ca vocile noi precum cele ale membrilor Partidului Verde să nu se exprime în spaţiul public şi mediatic pentru a ţine într-un con de umbră programul economic, viziunea socială şi soluţiile verzi.

Partidul Verde propune o strategie naţionala realistă de dezvoltare durabilă inspirată de Green New Deal. Verzii români susţin o serie de politici economice şi sociale proactive care să conducă la aplicarea unui tratament social echitabil între generații, la combaterea excluziunii sociale şi la asigurarea unui climat civic de responsabilitate ecologică.

Sunt suficienţi 20 de ani de minciună, dezbinare şi prefăcătorie. Termenul dat de Brucan a fost atins. Forţele cu spirit democratic şi european, precum Partidul Verde, cer fantomelor comuniste şi corupţilor din Guvern şi din Opoziţie să iasă din scenă şi să se întorcă în trecut, acolo unde le este locul.

Persoană de contact: Antonio Momoc - Prim-vicepreședinte și purtător de cuvânt al Partidului Verde (0722221780)

28 Octombrie 2010, Biroul de presă al Partidului Verde

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 29 Oct, 2010 18:07 Dna Udrea a muncit foarte si cred ca este un succes.
  • mariana 28 Oct, 2010 17:48 Elena Udrea este mult peste actuala clasa politica deci nu cred ca ea poate fi incadrata alaturi de ceilalti membri enuntati