Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lectorul universitar si activistul civic Miroslav Tascu-Stavre s-a alaturat Verzilor

ro

21 Jun, 2010 05:19 2178 Marime text
PARTIDUL VERDE CREŞTE!

Lectorul universitar şi activistul civic Miroslav Taşcu-Stavre s-a alăturat Verzilor şi a fost ales membru în Biroul Permanent Naţional

După eşecul evident al partidelor care au dominat scena politică în ultimii 20 de ani de a aduce prosperitate şi de a consolida democraţia în România, este necesar un efort de construcţie a unei alternative democratice faţă de acestea.

Partidul Verde invită persoanele care doresc o politică nouă, curată şi dedicată interesului general să se implice activ în acţiunile sale.

Politica ar trebui să fie un demers firesc implicare în treburile publice a fiecărui om onest şi capabil. Este momentul să vă alăturaţi nouă…

În mesajul anterior al acestei secţiuni, postat săptămâna trecută, am făcut o prezentare lui Florin Vancea, preşedintele filialei Cluj. În cele ce urmează vă ofer câteva detalii despre Miroslav Taşcu (Mirco) care a decis să ni se alăture în efortul de construcţie a Partidului Verde.

În primul rând, vă mărturisesc faptul că de când l-am întâlnit pe Mirco am remarcat infinita bunătate pe care o degajă acest om. De aici şi simpatia de care se bucură în foarte multe medii…

La şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Verde din data de 17 aprilie 2010, Miroslav Taşcu-Stavre a fost ales membru în Biroul Permanent Naţional.

Mai jos sunt detalii despre experienţa profesională şi civică a lui Mirco, dar şi motivaţia intrarii lui în Partidul Verde…

Miroslav Taşcu-Stavre este lector universitar la Universitatea din Bucureşti în cadrul catedrei de Studii Culturale Europene al Facultăţii de Litere. Are ca domenii de interes academic studiul tranziţiei şi al democratizării în regimurile post-comuniste în general şi pe cel al tranziţiei post-comuniste româneşti în particular. Alături de activitatea academică coordonează, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (S.N.S.P.A), Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, centru care oferă consiliere academică şi profesională studenţilor.

Miroslav Taşcu-Stavre este implicat în sectorul neguvernamental de peste 15 ani. Din 2003 este director de programe în cadrul mişcării „Salvaţi Vama Veche” unde, împreună cu colegii săi a derulat numeroase proiecte privind protejarea zonei de sud a litoralului românesc. Pentru activitatea desfaşurată organizaţia a fost recompensată cu marele premiu şi respectiv Premiul I la categoria protecţia mediului în 2004 şi 2005 la Gala Societăţii Civile.

Apocalyptica interpretând piesa Bittersweet la Vama Veche în 14 august 2008 (filmare din public)

Preocupat de limitele posibilităţilor de influenţare a deciziilor administrative şi politice a mediului neguvernamental a hotărât să se alăture Partidului Verde. Opţiunea pentru Partidul Verde a fost una firească având în vedere preocupările de până acum, acelea care vizează o dezvoltare durabilă a României. Dezvoltarea durabilă şi democraţia participativă sunt două dintre considerentele pentru care Mirco a ales Partidul Verde, opţiune care nu se regăseşte la alte partide:

„Doctrina verde modernă este una care pune accentul pe viitor propunând un program de acţiune diferit de celelalte ideologii. Nici partidele de stânga, nici cele de dreapta nu au oferit soluţii pentru stoparea distrugerii mediului. Din păcate,  consecinţele pe termen mediu şi lung nu afectează doar natura, ci însăşi existenţa şi sănătatea noastră. Dacă nu acţionam acum s-ar putea ca în viitor să fie prea târziu”.

20 iunie 2010
Remus Cernea
Preşedinte Executiv
Partidul Verde
www.remuscernea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii