Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mihai Claudiu Tusac acuza faptul ca instanta de judecata il trateaza ca pe orice cetatean

ro

01 Mar, 2009 00:00 809 Marime text

COMUNICAT

Primarul Mihai Claudiu Tusac, în loc să răspundă invitaţiei la dialog, formulată public de către consilierii locali responsabili în scopul deblocării situaţiei pe care el însuşi a creeat-o în Mangalia, prin cererea de dizolvare a consiliului formulată la Tribunalul Constanţa, acuză faptul că instanţa de judecată îl trateaza în mod corect, la fel ca pe orice cetăţean. În stilul-i caracteristic, acesta ameninţă că va sesiza instituţia Prefectului cu privire la  exercitarea dreptului la apărare în justiţie al Consiliului Local.
 Considerăm dictatorial şi totalitarist acest comportament al primarului, îi recomandăm să citească Constituţia României. Astfel, acesta ar înţelege că „nimeni nu este mai presus de lege”, precum şi una dintre normele de bază ale Constituţiei, aceea că „dreptul la apărare în justiţie este garantat”.
 Domnule primar, dreptatea este întodeauna undeva la mijloc, din acest motiv în justitie sunt ascultate ambele părţi, pentru a se putea pronunţa o hotărâre corectă, nu trebuie sa fiţi suparat că ne apăram în mod corect într-un proces în care nu aveţi dreptate.
 De ce nu spuneţi cetăţenilor că nu v-aţi îndeplinit obligaţia legală de a convoca şedinta de consiliul în luna ianuarie şi că aţi dorit cu tot dinadinsul să dizolvaţi Consiliul Local Mangalia, pentru a scăpa de aleşii care nu votează unele hotărâri în spatele cărora sunt interesele economice ale firmelor ce vă sunt prietene? Nu cetăţenii care au căzut victime ale amenzilor dvs. sunt certaţi cu legea, ci acela care le aplică oamenilor aceste amenzi, în mod nemeritat!
 Readresăm şi pe această cale un apel domnului primar la înţelegere şi la dialog cu toţi consilierii locali, în vederea restabilirii normalităţii în Mangalia.
  
    Paul Foleanu – Consilier local PD-L

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii