Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanţa - Miercuri, 29 Februarie 2012

ro

29 Feb, 2012 20:10 873 Marime text

Sâmbătă, 25 februarie 2012, în cadrul şedinţei de pregătire a alegerilor cu preşedinţii de colegii din PDL Constanţa, deputatul Maria Stavrositu, în calitate de vicepreşedinte al acestui BPJ, dar şi de vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL la nivel naţional, a solicitat tuturor preşedinţilor de organizaţi locale ale PDL să ofere femeilor locuri eligibile pe listele de candidaţi la alegerile din acest an.

Contextul românesc arată că în politică există un dezechilibru major între accesul femeilor în funcţiile politice de decizie, observându-se că predomină bărbaţii. Referitor la participarea echilibrată a femeilor şi bărbaţilor la luarea deciziilor, alegerile generale din ultimii ani nu au dus la schimbări importante în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în structurile parlamentare şi guvernamentale. Şi la nivelul administraţiei publice locale, femeile sunt slab reprezentate, din moment ce peste aproximativ 80% din posturile de decizie sunt ocupate de bărbaţi. Să ne gândim doar la cât de puţine femei sunt prefect sau sub-prefect sau câte femei sunt consilieri locali sau judeţeni?

Acest tip de acţiune ar conduce la înlocuirea modelelor culturale care reflectă stereotipurile de la nivelul societăţii şi la integrarea principiului egalităţii de şanse în politică.

Consider că valorificarea politicii privind egalitatea de şanse constituie premise reale de dezvoltare a oricărei comunităţi şi a societăţii moderne, în general. Stimularea, în egală măsură, a contribuţiei femeilor şi bărbaţilor la dezvoltarea durabilă ar trebui să fie o preocupare constantă a tuturor oamenilor politici!

Preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa

Deputat Maria Stavrositu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii