Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 04 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concluzii DIICOT

ro

03 Feb, 2010 23:17 1794 Marime text

Direcţia Comunicare

Comunicat de presă 
3 februarie 2010
La sesizarea Camerei Deputaţilor, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a efectuat cercetări cu privire la faptele la care se face referire în raportul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României.

Prin Ordonanţa din data de 18 decembrie 2009, PÎCCJ a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, cu privire la acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu, deturnare de fonduri, conflict de interese, prezentare de date inexacte Parlamentului, refuz nejustificat de a furniza Parlamentului informaţii şi documente.

Prin aceeaşi ordonanţă, PÎCCJ a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de angajaţii Ministerului Turismului, cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru uzurpare de calităţi oficiale.

În acelaşi document, PÎCCJ a dispus disjungerea cauzei privind modificarea datelor postate pe site-ul oficial al Ministerului Turismului şi declinarea competenţei de soluţionare a acesteia în favoarea DIICOT.

În data de 25 ianuarie 2010, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost înştiinţat oficial cu privire la rezoluţia DIICOT în această speţă. Astfel, DIICOT a dispus „neînceperea urmăririi penale faţă de numita Udrea Elena Gabriela cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de fals informatic prevăzută de art. 48 din Legea 61/2003, deoarece nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii