Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 95 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

06 Jun, 2024 13:18 291 Marime text
                                   
BULETIN INFORMATIV NR. 76
95 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 95 de evenimente, dintre care amintim:
 • 38 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • 3 misiuni de asistența persoanelor: pe canalul de fugă al râului Bistrița din județul Neamț, pentru căutarea unei persoane; în localitatea Hadâmbu pentru salvarea a două persoane căzute într-o fântână și în localitatea Dancu pentru scoatere unei persoane decedate dintr-un beci. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe DN 24, în localitatea Vulturi, comuna Popricani, unde o motocicletă a lovit o bornă kilometrică, iar motociclistul a fost găsit decedat la locul evenimentului rutier. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • 1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
 • 1 misiune pentru salvări de animale, în municipiul Iași, pe bulevardul Nicolae Iorga, unde o pisică rămăsese blocată la nivelul etajului doi al unui bloc de locuit.
 • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Boureni, comuna Moțca. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 1 proiectil exploziv calibru 100 mm și un proiectil ruptură de beton calibru 210 mm. Suprafața asanată a fost de 500 mp.
 • 44 acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 4 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii