Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Intervenții

ro

11 Jun, 2024 12:08 288 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 79
111 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 111 evenimente, dintre care amintim:
  • 5 intervenții pentru stingerea incendiilor: la o autoutilitară în localitatea Cotnari; la două case în municipiul Iași, strada Zugravi (la o casă părăsită) și în localitatea Osoi, comuna Comarna și la vegetația uscată din municipiul Iași, pe strada Frumoasa și pe bulevardul Nicolae Iorga. Pe timpul incendiilor nu au fost înregistrate victime. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost: efectul termic al unui conductor electric defect;  folosirea focului în spații închise și fumatul la case, cât și folosirea focului deschis în spații deschise la incendiile de vegetație.
  • 35 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 intervenție pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în municipiul Iași, în care au fost implicate un autobuz și un autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, neîncarcerată, care a fost transportată la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 3 intervenții ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase - forțe și mijloacele de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la două misiuni pentru degajarea arborilor căzuți: în municipiul Iași, strada Oastei și pe DJ247 din localitatea Bârnova, iar în localitatea Războieni pentru evacuarea apei din incinta unui operator economic.
  • 47 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 15 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
  • 4 activități de avizare - autorizare și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 activități de avizare – autorizare și informare preventivă și o activitate de control  pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii