Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 267 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 07 – 09 iunie 2024

ro

11 Jun, 2024 08:56 300 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 78
267 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 07 – 09 iunie 2024
 
În perioada 07 – 09 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 267 de evenimente, dintre care amintim:
 • 5 intervenții pentru stingerea incendiilor: la două autoturisme în municipiul Iași, Calea Chișinăului și municipiul Pașcani, strada Grădiniței; la o bucătărie de vară în localitatea Pietrosu, comuna Tătăruși; la depozitul de colectare a deșeurilor din localitatea Țuțora și la vegetația uscată din localitatea Movileni. Pe timpul incendiilor nu au fost înregistrate victime. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost efectul termic în urma frecării al sistemului de frânare al mașinii; aparat de gătit lăsat nesupravegheat; efectul termic al curentului electric al unui conductor electric și autoaprinderea substanțelor aflate în amestec.
 • 97 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 4 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • 2 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
 • 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la accidente rutiere produse în localitățile Popricani și Todirești, unde două persoane au fost transportate la spital. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • 1 misiune pentru salvări de animale, pisică blocată în compartimentul motor al unui autoturism din municipiul Iași, strada Cerna.
 • 6 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în municipiul Iași, șoseaua Bârnova, localitățile Boureni – 2 misiuni, Cotu Morii, Probota și Ruginoasa. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 11 elemente de muniții.
 • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice și asigurarea în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, la evenimentul ”Festivalul Copilăriei – Șotron” la Muzeul ”Vasile Pogor” din municipiul Iași.
 • 3 misiuni de asistența persoanelor: în județul Neamț pentru căutarea unei persoane pe canalul de fugă al râului Bistrița; în localitatea Tomești pentru căutarea unei persoane dispărute și în gara orașului Târgu Frumos, pentru scoaterea unei persoane căzute între vagoanele unui tren de marfă.
 • 99 acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 40 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
 • 3 activități de avizare - autorizare și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 activități de avizare – autorizare și informare preventivă  pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii