Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 80 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

04 Jun, 2024 11:36 328 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 74
80 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 80 de evenimente, dintre care amintim:
 • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor: la un stâlp de iluminat în municipiul Iași, bulevardul Carol I, în urma căruia au ars elementele de plastic aferente cablurilor electrice pe o distanță de 1 ml, ca urmare a unui conductor electric defect și la o cameră tehnică dintru-n bloc de locuit în municipiul Iași, strada Străpungere Silvestru. Au ars diferite obiecte de mobilier și deșeuri textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.
 • 34 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 1 intervenție pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • 1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
 • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în localitatea Moțca, fără victime. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • 2 misiuni pentru salvări de animale, în municipiul Iași, pe strada Păcurari, unde o pisică rămasă blocată în copac, iar pe strada Anastasie Panu, pentru scoaterea unei pisici care a rămas blocată la compartimentul motor al unui autoturism.
 • 3 recunoașteri și activități de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării, în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • 34 acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 2 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii