Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 95 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

07 Jun, 2024 13:07 443 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 77
95 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 95 de evenimente, dintre care amintim:
  • 37 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
   Autospeciala pentru transport victime multiple (ATPVM) din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași s-a deplasat pentru transportul unor elevi din localitatea Strunga, ca urmare a intoxicării alimentare a mai multor elevi din cadrul Școlii Generale Strunga. Informațiile transmise de Dispensarul din localitate, făceau referire că sunt 16 copii, dintre care 15 sunt din localitate, iar alt copil din localitatea Brătulești. Elevii fiind din cadrul aceleiași unități de învățământ. Toți cei 16 copii au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Cuv. Parascheva” Iași pentru investigații amănunțite.
  • 2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la două accidente rutiere: în municipiile Iași și Pașcani. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 3 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
  • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în municipiul Iași, strada Moara de Vânt. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, o bombă de aviație de 100 kg.
  • 30 acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 14 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
  • 6 de activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 6 activități de avizare – autorizare și soluționare petiții  pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii