Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 224 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 05 – 07.04.2024

ro

08 Apr, 2024 14:35 392 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 54
224 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 05 – 07.04.2024
 
În perioada 05 – 07 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 224 de evenimente, dintre care amintim:
 • 6 intervenții pentru stingerea incendiilor:
 • 3 de vegetație uscată, stuf, lăstăriș și mărăciniș, în localitățile Valea Ursului, Breazu și municipiul Pașcani. În urma incendiilor au fost mistuite de flăcări 2 hectare de vegetație uscată și aproximativ 5 tone de gunoi de grajd. Cauza probabilă a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
 • 2 misiuni la gospodăriile cetățenești, fără victime. În municipiul Iași, la un apartament, unde o mașină de spălat a luat foc, iar cauza a  fost efectul termic al curentului electric. Totodată, în localitatea Probota, folosirea focului deschis în spații închise a produs incendiul, în care au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 mp și diverse bunuri materiale.
 • 1 misiune de stingere la un lumânărar al Bisericii ”Sfinții Constantin și Elena” din municipiul Iași.
 • 3 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în municipiul Iași, localitățile Proselnici și Cucuteni. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 2 proiectile perforante și două bombe de aruncător.
 • 113 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 3 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • 3 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
 • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice la evenimentul Eșarfă pe bicicletă organizat în municipiul Iași.
 • 1 intervenție pentru degajarea unor arbori căzuți pe calea rutieră și pe rețeaua de transport energie electrică, în localitatea Bârnova.
 • 1 intervenție pentru salvarea unei pisici, în municipiul Iași, strada Lacului.
 • 64 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 23 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
 • 6 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale și 4 activități de informare  pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Buletinul informativ se transmite jurnaliştilor acreditaţi pe e-mail,
se încarcă pe website-ul unităţii, şi reţelele sociale administrate de unitate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii