Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -16.02.2022

ro

16 Feb, 2022 13:39 544 Marime text
Nr. 110.275 din 16 februarie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 16.02.2022
 
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 15 februarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 81 de evenimente, dintre care 73 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 289 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 89.075 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
UPDATE - REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au identificat trei tineri, bănuiţi de tentativă la furt calificat.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 13 spre 14 februarie a.c., cei trei tineri ar fi încercat să sustragă cablu, de pe raza comunei Ţibana.
La data de 14 februarie a.c., cei trei tineri au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
La data de 15 februarie a.c., cei trei tineri reţinuţi au fost prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de aceştia măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
La data de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat, pe raza oraşului Hârlău, un tânăr de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Botoşani a emis un mandat de executare a pedepsei de doi ani închisoare.
Acesta a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
Tânărul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
 
UPDATE - DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
În seara de 12 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 februarie a.c., bărbatul de 34 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 15 februarie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
UPDATE - CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 februarie a.c., un bărbat de 52 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi şi ar fi acroşat un alt auto parcat.
În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 februarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 15 februarie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
În seara de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au fost sesizaţi despre un accident rutier soldat cu victime omeneşti, produs pe raza comunei Popricani.
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism, condus de un bărbat de 49 de ani şi un ansamblu de vehicule, format din autoutilitară şi semiremorcă, condus de un bărbat de 64 de ani.
În urma accidentului, şoferul autoturismului a fost rănit.
În urma testării şoferului autoturismului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 15 februarie a.c., un bărbat de 66 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.335 de lei.
De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare şi au fost reţinute 12 permise de conducere.
Spre exemplu, o femeie de 30 de ani a fost sancţionată contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, într-o intersecţie, nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui vehicul care circula pe drumul prioritar.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE PENTRU INFORMAREA ELEVILOR
La data de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat activităţi educativ-preventive, la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă”, din municipiul Iaşi.
Astfel, în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi“, poliţiştii au transmis elevilor claselor I informaţii legate de măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală, în familie, la şcoală sau pe stradă.
De asemenea, elevii au primit informaţii referitoare la educaţia rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă, pe stradă, în calitate de pieton sau de biciclist, și în mijloacele de transport, în calitate de pasager.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii