Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

10 Jan, 2024 10:54 401 Marime text
Nr. 37.617  din 10 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ 10.01.2024
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 09 ianuarie 2024 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 10 de infracţiuni.
Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 69 evenimente, dintre care 65 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 51.115 de lei și au fost constatate 13 de infracțiuni.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
UPDTAE://REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT
Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut, la data de 08 ianuarie 2024, o tânără, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Iași bănuită de comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.
Din cercetările efectuate a rezultat că în zilele de 15.12.2023, respectiv 17.12.2023, tânăra ar fi sustras două geci dintr-un complex comercial din municipiul Iași, în valoare de 4.380 de lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 08.01.2024, polițiștii au reținut tânăra pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.
La data de 09 ianuarie 2024, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, ocazie cu care procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de aceasta pentru 60 de zile.
 
LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 09 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un auto condus de un tânăr, în vârstă de 28 ani, ce se deplasa dinspre localitatea Budăi către municipiul Iași.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta ar avea permisul de conducere cu restricții – suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
*
La data de 10 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au oprit pentru control un auto condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, ce se deplasa pe DJ281E, în interiorul localităţii Todireşti.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta ar avea permisul de conducere cu restricții – suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
POLIŢIŞTII BIROULUI DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII IAŞI ALĂTURI DE CETĂȚENI
La data de 09 ianuarie 2024, în cadrul Proiectului Naţional de prevenire a furturilor din locuinţe ,,Sigur acasă” și a Campaniei Naţionale „Sărbători în siguranţă!”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate educativ – preventivă în  Complexul Comercial Iulius Mall din Iaşi.
Cu această ocazie, poliţiştii au făcut recomandări privind măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate privind modul de asigurare a locuinţelor, precum închiderea ferestrelor, montarea unui sistem de alarmă, interzicerea accesului persoanelor străine în locuinţă şi evitarea transmiterii de informaţii personale pe reţelele de socializare.
De asemenea, au oferit cetăţenilor întâlniţi sfaturi cu privire la principalele cauze care stau la baza comiterii furturilor (din buzunare, autoturisme, locuinţe), măsurile pe care aceştia trebuie să le adopte pentru a nu deveni o victimă şi prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală la regimul articolelor pirotehnice.
Au participat 200 de persoane.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii