Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

16 Jan, 2024 12:31 401 Marime text
Nr. 37.623 din 16 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ 16.01.2024
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 15 ianuarie 2024 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 96 de evenimente, dintre care 87 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 85.035 de lei și au fost constatate 24 de infracțiuni.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
REȚINUT PENTRU VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE
La data de 15 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au reținut un bărbat, de 38 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de violență în familie.
Acesta este cercetat pentru faptul că, la data de 08.01.2024, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat-o fizic pe concubina sa, respectiv o femeie de 28 de ani.
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști  pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași.
Astăzi, 16.01.2024, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale.
Cercetările continuă.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU SĂVÂRȘIREA A 3 INFRACȚIUNI
La data de 15 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au reținut un bărbat de 38 de ani bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie, amenințare și încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute de art. 47, alin . 1 din Legea nr. 217/2003.
Din cercetări a rezultat că, la data de 22.12.2023, pe fondul unui conflict spontan, acesta ar fi agresat-o fizic pe soția lui.
La momentul respectiv, față de acesta a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, ulterior instanța a emis un ordin de protecție față de acesta.
La data de 10 ianuarie 2024, bărbatul a mers la domiciliul soției, unde, în urma unui conflict verbal, ar fi agresat-o fizic.
În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 15.01.2024, acesta a fost reținut de polițiști  pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași.
La data de 16.01.2024, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău cu propuneri legale.
Cercetările continuă.
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI IEȘENI
La data de 14 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune, pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, şi în special a celor produse pe fondul abaterilor la regimul rutier săvârşite de biciclişti și de către conducătorii de trotinete, precum și pentru prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Au fost legitimate 27 de persoane, au fost efectuate 84 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 5 pentru bicicliști, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 26 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 12.870 de lei. Totodată, a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
*
La data de 15 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune, pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.
Au fost legitimate 41 de persoane, fiind aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 3 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 53 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 15.690 de lei. Totodată, au fost reținute cinci permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.
 
ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI
La data de 15 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.
Au fost legitimate 37 de persoane, au fost verificate 37 de autovehicule, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002, în valoare totală de 990 de lei.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 15 ianuarie 2024, în cadrul Proiectului ,,Sigur acasă!”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă la Centrul Comercial Carrefour Era din Iași.
Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind măsurile de siguranţă ce trebuie cunoscute şi aplicate de orice cetăţean pentru prevenirea furturilor din locuinţe.
În cadrul activităţii cetăţenilor li s-a recomandat să nu permită accesul în locuinţă persoanelor care pretind că vând diferite produse sau se oferă să presteze servicii; să ţină permanent uşile de acces în locuinţă încuiate, chiar şi atunci când se află la domiciliu; să nu posteze pe reţelele de socializare informaţii despre plecările în vacanţe (concedii).
Au participat 150 de persoane și au fost distribuite 150 de flyere cu recomandări preventive.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii