Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

15 Jan, 2024 12:00 446 Marime text
Nr. 37.621 din 15 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ 15.01.2024
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 14 ianuarie 2024 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 94 evenimente, dintre care 82 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost aplicate 265 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 107.275 de lei și au fost constatate 19 infracțiuni.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT DIN AUTO
La data de 13 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.
Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 10/11 ianuarie 2024, acesta, prin spargerea geamurilor din partea din spate a autoturismului persoanei vătămate (un bărbat de 44 de ani), ce se afla parcat pe o șosea din municipiul Iași, ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras o geantă în care se afla un polizor.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13.01.2024, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 14 ianuarie 2024, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul de caz dispunând luarea măsurii controlului judiciar față de acesta pentru 60 de zile.
 
FURT DIN SOCIETATE COMERCIALĂ
La data de 13 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un agent de pază al unei societăți comerciale din Iași, cu privire la faptul că un bărbat, de 35 de ani, a sustras bunuri din magazin.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 520 de lei.
Bunurile au fost recuperate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.
 
CERCETAT PENTRU SĂVÂRȘIREA A DOUĂ INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 13 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, în timp ce se aflau în execitarea atribuțiilor de serviciu, au observat pe raza comunei Cristești un autoturism care era intrat în şanţul pentru scurgerea apelor fluviale, la volan fiind o persoană care încerca să scoată autoturismul pe partea carosabilă.
Polițiștii au procedat la legitimarea persoanei, fiind vorba de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Cristești.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat  recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MNȚINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ
La data de 13 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au acționat, în intervalul orar 00:00-04:00, pe raza de competenţă, în scopul asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru prevenirea infraţiunilor cu violenţă şi apărarea patrimoniului public şi privat.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 55 de persoane, au fost verificate 6 autovehicule și 12 unități economice, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 la Legea nr. 61/1991, 3 la OUG nr. 195/2002, iar 6 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 4.340 de lei.
*
La data de 12 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Iași au acţionat, pe raza de competenţă, pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, verificarea persoanelor care frecventează sălile de jocuri de noroc şi pariuri sportive, pentru prevenirea actelor de violenţă, a faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, precum și pentru respectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 65 de persoane, au fost verificate 5 autovehicule, 9 unități economice și 3 agenți de pază, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 la Legea nr. 61/1991 și 5 la OUG nr. 195/2002. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 1.820 de lei.
 
ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII IEȘENI ÎMPREUNĂ CU REPREZENTANȚII R.A.R. IAȘI
În ziua de 12 ianuarie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi împreună cu lucrători din cadrul R.A.R. Iași au organizat şi executat o acţiune având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
În urma acțiunii au fost legitimate 7 persoane și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre care: 5 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, iar 4 pentru alte sancțiuni,, în valoare totală de 2.640 de lei.
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BIROULUI RUTIER IAȘI
În zilele de 12-13 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat acţiuni pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor.
Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 40 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, iar 45 pentru alte abateri, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 26.565 de lei. De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere, dintre care 3 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 3 pentru alte abateri. Au fost retrase două certificate de înmatriculare.
 
ACȚIUNE ÎN TRAFIC A SERVICIULUI RUTIER IAȘI
În zilele de 12-13 ianuarie 2024, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu efectivele de ordine publică din cadrul Poliției Oraşului Podu Iloaiei şi Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au organizat şi desfăşurat acţiuni punctuale de tip ,,Blitz” pe arterele de circulaţie aflate în aria de responsabilitate, pe linia combaterii consumului de alcool la volan.
Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 30 pentru alte abateri, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 19.655 de lei. De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 12 ianuarie 2024, în cadrul Programului preventiv – educativ „Şcoala Siguranţei Tedi”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi desfăşurat două activități educativ – preventive la Şcoala Gimnazială ,,George Călinescu” din Iaşi.
Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind prevenirea, recunoaşterea și gestionarea fenomenului de bullying: tipurile de bullying, participanţii la fenomenul de bullying, relaţiile dintre colegi.
Au participat 55 de elevi și 2 cadre didactice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii