Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

11 Jan, 2024 12:51 383 Marime text
Nr. 37.619 din 11 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ 11.01.2024
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 10 ianuarie 2024 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate 30 de infracţiuni.
Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 92 evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost aplicate 214 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 97.435 de lei și au fost constatate 30 de infracțiuni.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.
 
BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI
La data de 10 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut un bărbat de 36 de ani bănuit de comiterea infracțiunii prevăzută de art. 47, alin. 1 din Legea nr. 217/2003 (încălcarea obligațiilor dispuse de o instanță de judecată prin ordin de protecție).
În urma probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști  pentru o perioadă de 24 de ore.
La data de 11 ianuarie 2024, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău cu propuneri legale.
 
          ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII RUTIERI IEȘENI
La data de 10 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.
Au fost obținute următoarele rezultate:
  • Au fost legitimate 56 de persoane;
  • Au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 5 pentru neacordare prioritate vehicule, 3 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 40 pentru alte abateri;
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 16.335 de lei;
  • Au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 5 pentru neacordare prioritate vehicule, 3 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 2 pentru alte abateri;
  • Au fost retrase trei certificate de înmatriculare.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 10 ianuarie 2024, în cadrul Programului preventiv – educativ „Şcoala Siguranţei Tedi”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate educativ – preventivă LA Şcoala Gimnazială Internaţională ,,SPECTRUM” din Iaşi.
Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind prevenirea, recunoaşterea și gestionarea bullying-ului: tipurile de bullying, participanţii la fenomenul de bullying, relaţiile dintre colegi.
Au participat 21 de elevi și un cadru didactic.
*
La data de 10 ianuarie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a victimizării minorilor, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi și Biroului Siguranță Școlară Iași au organizat şi desfăşurat șase activități informativ – preventive la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări din Iaşi.
Polițiștii au transmis informații cu privire la prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool sau droguri, dar și cu privire la prevenirea consumului şi traficului de droguri şi a faptelor de violenţă.
Totodată, au fost transmise informaţii cu privire la recenta intrare în vigoare a Legii nr. 213/2023, prin care se elimină posibilitatea ca cei care au produs un accident rutier fiind sub influenţa alcoolului, drogurilor sau neavând permis de conducere şi în urma accidentului a rezultat decesul unei sau mai multor persoane să fie condamnat la închisoare cu suspendare.
Cu această ocazie, elevii au fost informaţi că, în situaţia în care au cunoştinţe despre persoane consumatoare de droguri să le îndrume la Centrul de Prevenire Evaluare Consiliere Antidrog Iaşi din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog în vederea acordării serviciilor gratuite de evaluare, consiliere psihologică, socială, de grup, familială pentru renunţarea la consunul de droguri.
Au participat 70 de elevi și 2 cadre didactice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii