Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

15 May, 2023 10:30 394 Marime text
Nr. 139.174  din 15 mai 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 15.05.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 14 mai 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 140 de evenimente, dintre care 132 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 405 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 149.125 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 37 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://TINERI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII IEȘENI
La data de 11 mai a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au reținut doi tineri în vârstă de 20 de ani, respectiv 23 de ani bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în noaptea de 08/09 mai a.c., aceștia au pătruns prin escaladarea unui geam într-o casă aflată în construcţie din comuna Popricani, de unde ar fi sustras o motosapă şi 10 ţevi din cupru, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, tinerii au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Iași.
La data de 12 mai a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
ACȚIUNE RUTIERĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi desfășurat o acţiune, în municipiul Iaşi, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere generate de consumul de alcool sau substanțe psihoactive la volan.
Au fost efectuate 168 de testări alcoolscopice.
Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care: 6 pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.
Valoarea sancţiunilor contravenționale aplicate este de 10.295 de lei.
Au fost reținute 6 permise de conducere, toate pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului.
Spre exemplu, un bărbat de 39 de ani a condus un auto pe raza mun. Iași, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002 și i–a fost suspendat dreptul de a conduce auto pentru 90 de zile.
 
ACȚIUNE RUTIERĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi desfășurat o acţiune, în municipiul Iaşi, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere generate de abateri comise de bicicliști sau conducători de trotinete.
Au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, dintre care: 9 pentru abateri comise de bicicliști, iar 33 pentru alte abateri.
Valoarea sancţiunilor contravenționale aplicate este de 10.300 de lei.
Au fost reținute 6 permise de conducere, toate pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului.
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au identificat pe raza comunei Coarnele Caprei, un autoturism, condus de un bărbat de 29 de ani, din jud. Iași, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.
Astfel, întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii