Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere

ro

06 Nov, 2023 13:38 490 Marime text
Nr. 100.982 din 6 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 5 noiembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 423 de persoane și au fost verificate 247 de autovehicule.
 
Au fost constatate 84 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 20.060 lei. A fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 10 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 55 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 9 infracțiuni.
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
La data de 5 noiembrie 2023, în jurul orei 13.15, polițiștii din Abrud, în timp ce acționau pe DN 74, pe raza orașului Abrud, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Mogoș, au depistat un bărbat de 59 de ani, din comuna Rușii Munți, județul Mureș, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
  •  
 
La data de 5 noiembrie 2023, în jurul orei 04.50, polițiștii rutieri din Blaj au oprit, pentru control, un autoturism condus, pe raza municipiului Blaj, de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Timișoara.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație a autoturismului era expirată, iar în urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat că era sub influența băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.
 
Totodată, acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.305 lei, pentru conducerea sub influența alcoolului, iar, complementar, permisul de conducere i-a fost reținut, pentru 90 de zile.
 
  •  
Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere
 
La data 4 noiembrie 2023, între orele 15,00 – 19,00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat, pe DN 1, pe sectorul de drum cuprins între Alba Iulia și Aiud, într-o acțiune de tip blitz, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.
 
În cele 4 ore de acțiune, polițiștii au depistat 23 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză, 13 care au încălcat alte reguli privind circulația pe drumurile publice, au reținut 4 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
 
Dintre permisele de conducere reținute, două au fost pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.
 
Acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere vor fi intensificate pe durata săptămânii care a început.
  •  
Accident rutier
 
La data de 5 noiembrie 2023, în jurul orei 18.15, polițiștii din Sebeș au intervenit pe DN 1, în zona intersecției la DJ 106 I cu E 68, la un accident rutier, soldat cu victime omenești.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 82 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, ar fi efectuat o manevră pentru schimbarea direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un cap de pod.
 
În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.
 
Acestuia i-au fost recoltate mostre de sânge, pentru a se stabili dacă era sau nu sub influența alcoolului.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
 
Amplasarea radarelor în data de 7 noiembrie 2023   
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii