Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acţiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

27 Jul, 2023 12:11 582 Marime text

Nr. 165 din 27 iulie 2023

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, desfășurate de polițiști și jandarmi, pe raza municipiului Bistrița
 
La data de 26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Politiei municipiului Bistrita - Biroul de Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale și Biroul Rutier, împreună cu cei ai Biroului Protecția pentru Animalelor și jandarmi au organizat și desfășurat o acțiune în sistem integrat, pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri precum și prevenirii și combaterii săvârșirii infracțiunilor cu violență și la regimul rutier.
 
Astfel, au fost efectuate verificări pe raza municipiului Bistrița, fiind legitimate 40 de  persoane și oprite pentru verificări mai multe autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 2.030 de lei, au fost efectuate 7 testări cu aparatele etilotest și DrugTest, a fost constatată o infracțiune și au fost reținute 2 permise de conducere.
 
În cadrul acțiunii, polițiștii Biroului Rutier au constatat, în flagrant delict, o infracțiune de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Vizat de comiterea faptei este un bărbat, de 31 de ani, din Bistrița care a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din Bistrița. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul consumului de amfetamină și metamfetamină. Bărbatul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Dosar penal și ordin de protecție provizoriu, în urma unei intervenții a polițiștilor, la un caz de violență în familie
 
În noaptea de 26 spre 27 iulie 2023, o femeie a sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soțul ei, un bărbat de 34 de ani, din localitatea Zoreni, a fost agresată fizic de acesta. Femeii i-au fost acordate îngrijiri medicale, aceasta refuzând să fie transportată la spital.
 
Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința prezenți la fața locului au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
 
Update știre: ”Cercetat pentru conducere fără permis, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Sângeorz-Băi”
Tânărul de 23 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Sângeorz-Băi, a fost prezentat ieri, 26 iulie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.
 
Împotriva acestuia, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile. Cercetările în acest caz sunt continuate de către Poliția orașului Sângeorz-Băi, în cadrul dosarului penal întocmit.
 
          Tânăr bănuit de furt, arestat preventiv pentru 30 de zile, prejudiciu recuperat de către polițiști
 
La data de 26 iulie a.c., Judecătoria Bistrița a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui tânăr de 18 ani, din Beclean, cercetat pentru furt calificat.
 
Din investigațiile polițiștilor a reieșit că, în noaptea de 23/24 iulie, acesta, împreună cu un minor, ar fi sustras de pe terasa unui restaurant din Bistrița un televizor smart, pe care ulterior l-ar fi vândut unei persoane din Bistrița. Bunul sustras a fost recuperat de polițiști și restituit păgubitului.
 
În urma probelor administrate în cauză, la data de 25 iulie a.c., tânărul de 18 ani a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, ulterior fiind prezentat în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii