Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 06.04.2022

ro

06 Apr, 2022 11:14 606 Marime text
Nr. 110.358 din 6 aprilie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 06.04.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 5 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 380 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 91 de evenimente, dintre care 82 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 33 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 385 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 142.740 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
URMĂRIT NAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DE LA URMĂRIRI
La data de 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Iași au depistat un bărbat de 46 de ani, urmărit național.
Pe numele acestuia, Tribunalul Iași a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
UPDATE - CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 4 aprilie a.c., un bărbat de 36 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Voinești, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 5 aprilie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 6 aprilie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND PERMISUL DE CONDUCERE REȚINUT
La data de 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta avea permisul de conducere reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 5 aprilie a.c., un bărbat de 46 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării bărbatului de 46 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificări a rezultat că acesta nu deține permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND PERMISUL DE CONDUCERE REȚINUT
La data de 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au oprit pentru control, pe raza municipiului Pașcani, o autoutilitară condusă de un bărbat de 31 de ani.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul avea permisul de conducere reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SECȚIA 2 POLIȚIE IAȘI
La data de 5 aprilie a.c., în cadrul proiectului ”Stop bullying-ului în școala mea!”, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au desfășurat mai multe activități preventive, la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Vasile Cel Mare”, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” și la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”, din municipiul Iași.
În cadrul activităților, poliţiştii au descris fenomenele de bullying, cauzele și consecințele acestui fenomen, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunile de contravenție și infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
Activitățile au avut un caracter interactiv, urmărindu-se implicarea elevilor și dezvoltarea încrederii în sine, a spiritului de echipă, empatiei, toleranței și capacității de a-i accepta pe cei din jur.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ
La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară Iaşi au desfăşurat activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “Mihai Codreanu”, din municipiul Iaşi.
În cadrul proiectului „Fii tolerant, nu violent”, poliţiştii au prezentat cauzele apariţiei violenţei în rândul elevilor, formele de manifestare a agresivităţii şi modalităţile de prevenire a acestor fapte.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune şi răspunderea penală a minorilor, scopul fiind acela de a preveni faptele de violenţă în mediul şcolar preuniversitar.
Prin activităţile organizate, poliţiştii urmăresc reducerea fenomenului violenţei verbale şi fizice în rândul elevilor, precum şi creşterea gradului de informare a acestora cu privire la consecinţele legale pe care le poate avea manifestarea unui comportament agresiv de către minori.
Totodată, elevilor le-a fost prelucrat Statutul Elevului, fiindu-le prezentate informaţii despre drepturile, recompensele, îndatoririle, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor.
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIŢIŞTILOR DE LA PREVENIRE
La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat mai multe activităţi preventive, beneficiari fiind elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Conta”, din municipiul Iaşi.
În cadrul programului ”Fără discriminare”, poliţiştii au prezentat elevilor noțiuni generale privind discriminarea, dar și aspecte legislative referitoare la drepturile copiilor și actele normative care reglementează și sancționează faptele de discriminare. De asemenea, elevii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfatul acestora sau al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile. Activitatea a avut un caracter interactiv, problematica preventivă fiind îmbinată cu situații concrete.
De asemenea, în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor “Atingeri nedorite”, elevilor le-au fost prezentate resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Aceştia au aflat că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei https://www.116111.ro/. Obiectivul principal al campaniei îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii