Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

06 Apr, 2023 10:49 529 Marime text
Nr. 139.124  din 06 aprilie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 06.04.2023
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 05 aprilie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 10 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 80 de evenimente, dintre care 71 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 12 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 102 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.290 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 de permise de conducere și retrase un certificat de înmatriculare.
 
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR BIROULUI DE SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ IAȘI
 
La data de 05 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Iași au desfăşurat o activitate informativ – preventivă la Colegiul Tehnic ,,V. Madgearu” din Iaşi, având ca temă prevenirea comportamentului de tip bullying.
În cadrul acestei activități au fost descrise fenomenele de bullying şi cyberbullying prin prezentarea principalelor caracteristici, cauze şi factori care favorizează apariţia acestora în rândul elevilor, formele de manifestare întâlnite în mediul şcolar, precum şi recomandări care să reducă riscul victimizării elevilor.
De asemenea, pentru o înţelegere cât mai exactă a temei abordate, beneficiarii au primit şi informaţii de ordin legislativ: contravenţia şi infracţiunea, principalele infracţiuni asociate unui comportament de tip bullying, dar şi consecinţele încălcării legii penale de către un minor.
La activitate au participat 32 de elevi și un cadru didactic.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
 
La data de 05 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfăşurat trei activități informativ – preventive la Școala Primară ,,Elite” din Iași, având ca temă principală prevenirea victimizării minorilor.
Cu ocazia acestor activităţi au fost prezentate măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, în parc, pe stradă) şi a bunurilor; gestionarea conflictelor în rândul copiilor.
De asemenea, au fost transmise informații cu privire la educaţia rutieră – principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton sau biciclist.
La activități au participat 100 de elevi și 6 cadre didactice.
 
ACȚIUNE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
 
La data de 05 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfăşurat patru activități informativ – preventive la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din orașul Hârlău, având ca temă principală reducerea riscului de victimizare.
Cu ocazia acestor activităţi elevii au fost instruiţi să nu permită accesul în locuinţă persoanelor care vând diferite produse sau se oferă să presteze servicii; să ţină permanent uşile de acces în locuinţă încuiate, chiar şi atunci când se află la domiciliu; să nu posteze pe reţelele de socializare informaţii despre plecările în vacanţe (concedii).
De asemenea, au fost transmise informații cu privire la discriminare (noţiuni generale: definiţie, criterii, forme de manifestare, instituţii cu rol în constatarea formelor de discriminare; aspecte legislative: drepturile copiilor, actele normative care sancţionează faptele de discriminare).
La activități au participat 125 de elevi și 5 cadre didactice.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii