Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

03 Apr, 2023 13:04 494 Marime text
 
Nr. 139.113  din 03 aprilie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 03.04.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 02 aprilie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 104 de evenimente, dintre care 95 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 29 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 291 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 107.570 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI
La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la imobilul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, pe raza mun. Iași, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,înşelăciune”, ,,falsificarea de instrumente de plată”, ,,fals în înscrisuri sub semnătură privată”, ,,folosirea instrumentelor false”.
În baza probatoriului administrat în cauză, la aceeași dată, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași.
La data de 01 aprilie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, procurorul de caz dispunând luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au identificat pe DJ 208, pe raza comunei Valea Seacă, un bărbat care emana halenă alcoolică.
La volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani din mun. Iași.
Întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI PRIVIND PROTECȚIA ANIMALELOR
La data de 31 martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași împreună cu polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au desfășurat activități specifice în materie de protecție a animalelor, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislației în vigoare, într-un târg de animale de pe raza județului lași.
Totodată, activitățile au fost extinse și pentru verificarea modului în care două unități administrativ – teritoriale de pe raza județului Iași și-au îndeplinit obligația de a înființa servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
Au fost obținute următoarele rezultate:
  • Au fost legitimate 39 de persoane;
  • Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 la HG. nr. 984/2005, 1 la O.U.G. nr. 155/2001 și 1 la HG. nr. 1059/2013;
  • Valoarea totală a sancțiunilor aplicate – 6.440 lei.
Spre exemplu, un bărbat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 720 lei conform HG. nr. 984/2005 privind stabilirea si sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, întrucât a fost identificat în târgul de animale, de pe raza județului lași, cu două exemplare din specia ecvină, pentru care nu deține documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI DE TIP ,,BLITZ”
La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene Iași şi polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani și Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au organizat şi desfășurat o acţiune de tip „BLITZ” pe arterele de circulaţie aflate în aria de responsabilitate, privind combaterea nerespectării normelor referitoare la viteza de deplasare.
Au fost obţinute următoarele rezultate:
  • Au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenționale, dintre care 43 pentru viteză neregulamentară și 7 pentru alte abateri;
  • Valoare sancţiunilor aplicate – 43.495 lei;
  • Au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 13 pentru viteză neregulamentară și 1 pentru altă abatere.
 
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 02 aprilie a.c., polițiștii rutieri de la Iași, Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău şi efectivele de ordine publică din cadrul Poliţiei mun. Iaşi şi Poliţiei mun. Paşcani au organizat şi desfășurat acţiuni pe arterele de circulaţie aflate în aria de responsabilitate, pe linia combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Au fost obţinute următoarele rezultate:
  • Au fost efectuate 316 de testări alcoolscopice;
  • Au fost aplicate 234 de sancţiuni contravenționale, dintre care 17 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, 69 pentru viteză neregulamentară, 9 pentru conducerea sub influența alcoolului, 9 pentru nerespectarea regulilor de către bicicliști/conducători de trotinete, 1 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și 131 pentru alte abateri;
  • Valoare sancţiunilor aplicate – 84.200 lei;
  • Au fost reținute 28 permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză neregulamentară, 11 pentru conducerea sub influența alcoolului și 3 pentru alte abateri;
  • Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii