Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 02 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

31 Mar, 2023 11:25 357 Marime text
Nr. 139.112 din 31 martie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 31.03.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 30 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 450 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 105 de evenimente, dintre care 94 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 462 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 136.105 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 
 
MANDAT DE EXECUTARE PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 30 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele unui bărbat în vârstă de 47 de ani, emis de Judecătoria Răducăneni.
Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni închisoare.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI
La data de 30 martie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Iași au organizat și desfășurat o acţiune pe arterele de circulaţie aflate în aria de responsabilitate, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, combaterea nerespectării regulilor de către biciclişti şi de către conducătorii de atelaje hipo.
Cu această ocazie s-au constatat următoarele:
 • Au fost efectuate 73 de testări alcoolscopice;
 • Au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 39 pentru viteză, 1 pentru nerespectarea regulilor de către conducătorii de atelaje și 18 pentru alte abateri;
 • Valoarea sancţiunilor aplicate este de 37.720 lei;
 • Au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru depăşirea limitei legale de viteză și 1 pentru altă abatere;
 • A fost retras un certificat de înmatriculare.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE
La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat și au desfășurat o acțiune privind combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi a celor produse pe fondul abaterilor la regimul rutier săvârşite de biciclişti și de către conducătorii de trotinete.
Au fost obținute următoarele rezultate:
 • Au fost efectuate 23 de testări alcoolscopice;
 • Au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru abateri comise de bicicliști, 5 pentru abateri comise de conducătorii de trotinete, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 pentru neacordare prioritate vehicule, 3 pentru viteză și 62 pentru alte abateri;
 • Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate – 21.010 lei;
 • Au fost reţinute 3 permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordare prioritate pietoni și 1 pentru neacordare prioritate vehicule;
 • Au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare.
 
ACȚIUNE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR BIROULUI DE SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ IAȘI
La data de 30 martie a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Iași au desfăşurat trei activităţi informativ – preventive cu elevii Şcolii Gimnaziale ,,George Coşbuc” din Iași.
Tematica abordată în cadrul activităţilor:
 • Agresivitatea de tip bullying ca formă predominantă a violenţei la elevi;
 • Impactul comportamentului de tip bullying;
 • Indicatori ai comportamentului unui elev agresat ce trebuie observaţi de către ceilalţi elevi;
 • Măsuri propuse pentru prevenirea şi combaterea comportamentului de tip bullying;
La activitate au participat 65 de elevi și 3 cadre didactice.
 
ACTIVITĂŢI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BIROULUI DE ANALIZĂ ȘI PREVENIRE A CRIMINALITĂȚII IAȘI
La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei R.O.R. au organizat şi desfăşurat două activităţi informativ – preventive la Colegiul Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, în cadrul proiectelor „Relaţii sănătoase versus capcana Relaţiilor Toxice!” şi  „IMPACT STOP BULLYING!”, cu scopul reducerii riscului de victimizare.
În prima parte a activității au fost transmise informații cu privire la caracteristicile unei relaţii toxice şi consecinţele legale în cazul nerespectării prevederilor referitoare la faptele de violenţă domestică, precum şi a traficului de persoane.
În a doua parte a activității au fost purtate discuții ce au vizat fenomenul de bullying: cauze, forme de agresiune întâlnite în şcoli (de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidările fizice şi verbale); anturajul şi influenţele acestuia asupra comportamentului minorilor; cyberbullying: forme de manifestare.
La activitate au participat 131 de elevi și 7 cadre didactice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii