Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

28 Mar, 2023 12:06 425 Marime text
Nr. 139.103 din 28 martie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 28.03.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 27 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 78 de evenimente, dintre care 71 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 33 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 114.586 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 30 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
 
 
URMĂRIT LA NIVEL NAȚIONAL, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
La data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri Iași au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Iași, pe numele unui bărbat de 32 de ani bănuit de comiterea infracțiunii de ,,furt”.
Acesta a fost introdus în Penitenciarul Iași.
 
BĂRBAT REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au reținut un bărbat de 54 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data de 26 martie 2023, acesta ar fi sustras, prin tăiere 9 bucăţi de şină de cale ferată de 1,70 m lungime ș.a., de pe raza unei societăți comerciale, din mun. Iaşi.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 martie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
La data de 27 martie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de acesta pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
TÂNĂR REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au reținut un tânăr de 26 de ani din mun. Bacău bănuit de comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 05:00, acesta ar fi sustras, din locuința unei tinere de 22 de ani pe care o cunoștea, mai multe bijuterii şi un ceas cauzând un prejudiciu în valoare de 3.000 lei.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor legale ce se impun.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au identificat pe raza mun. Iași, un bărbat de 44 de ani, care conducea un auto, deși ar fi fost sub influența alcoolului.
Astfel, întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
ACȚIUNE DE AMPLOARE A BIROULUI RUTIER IAȘI
La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfășurat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere a vehiculelor.
Astfel, s-au obținut următoarele rezultate:
  • Au fost legitimate 52 persoane;
  • Au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru o abatere comisă de un pieton, 4 pentru abateri comise de biciclişti, 4 pentru abateri comise de conducători de trotinete și 75 pentru alte abateri;
  • Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 30.450 lei;
  • Au fost reţinute 9 permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordare prioritate vehicule și 5 pentru alte abateri;
  • A fost retras un certificat de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 56 ani, din mun. Iaşi, a condus auto pe raza mun. Iași, iar la efectuarea virajului la stânga nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul care circula regulamentar. Față de aceasta, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform O.U.G. nr. 195/2002 și s-a dispus reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii