Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

22 Mar, 2023 15:46 866 Marime text
Nr. 139.093 din 22 martie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ 22.03.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 21 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 480 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 35 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 101 de evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 36 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 366 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 151.176 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
 
 
 
MANDAT DE EXECUTARE PUS ÎN APLICARE DE CĂTRE POLIȚIȘTI
La data de 21 martie a.c., polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Curtea de Apel Iaşi, pe numele unui bărbat de 45 ani, din mun. Iași.
Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 zile închisoare.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI, PREMERGĂTOR ZILEI POLIȚIEI
La data 21 martie a.c., polițiștii ieșeni au desfăşurat premergător zilei POLIȚIEI ROMÂNE, activități informativ – preventive, la Școala Gimnazială ,,Garabet Ibrăileanu” din oraș Târgu Frumos.
La activități, alături de polițiștii Poliției Orașului Târgu Frumos, au participat și polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, Biroului de Siguranță Școlară Iași, Biroului pentru Protecția Animalelor Iași și Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind modalitățile de intervenție și mijloacele cu care acționează în cazul producerii unor evenimente aflate în competența de investigare a polițiștilor.
De asemenea, elevilor le-a fost prezentată tehnica și echipamentele din dotarea poliției, iar cei mici s-au putut bucura de prezența unui câine de serviciu.
Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de prevenție, violență, bullying, siguranța rutieră, consecințele absentismului școlar, victimizării minorilor.
Menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în incinta și proximitatea unităților de învățământ, creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice reprezintă priorități pentru polițiștii ieșeni.
La activitate au participat 600 de preșcolari și școlari, cadre didactice, precum  și părinți.
 
 CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 21 martie 2023, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au identificat un tânăr în vârstă de 19 de ani, care conducea un auto pe raza comunei Țibana, deși nu ar fi deținut permis de conducere.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI ÎN RÂNDUL CETĂȚENILOR
La data 21 martie a.c., polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfăşurat o activitate informativ – preventivă în zona centrală a mun. Iași,  având ca principală temă măsurile de siguranță ce trebuie cunoscute și aplicate de orice cetățean pentru prevenirea furturilor din buzunare, evitarea zonelor aglomerate, precum și sporirea vigilenței în timpul călătoriei în mijloacele de transport în comun. 
În cadrul activității polițiștii au împărțit cetățenilor peste 200 de materiale cu caracter informativ.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data 21 martie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și aparărarea patrimoniului public și privat.
Astfel, au fost verificate 9 societăți comerciale și au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenționale, dintre care 18 la Legea nr. 61/1991R; 18 la OUG nr. 195/2002 R, în valoare totală de 11.545 lei.
De asemenea, a fost reținut 1 certificat de înmatriculare pentru nereguli constate la regimul circulației rutiere.
Spre exemplu, doi bărbați în vârstă de 66 de ani, respectiv 37 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 400 lei, respectiv 300 lei, întrucât au fost depistați în timp ce consumau băuturi alcoolice în loc public.
De asemenea, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 lei și s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, întrucât în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din mun. Iași, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, angajat regulementar în traversarea străzii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii