Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

08 Mar, 2023 12:44 558 Marime text
Nr. 139.077 din 08 martie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 08.03.2023
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 07 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 440 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 84 evenimente, dintre care 76 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 442 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 182.290 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 37 de permise de conducere și au fost retrase 25 certificate de înmatriculare.
 
 
TÂNĂRĂ CERCETATĂ PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 07 martie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la o tânără în vârstă de 29 de ani, care a sustras mai multe articole vestimentare din magazin, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.600 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat integral.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 07 martie 2023, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au oprit pentru control un moped, care se deplasa pe raza localității Butea, condus de o tânără în vârstă de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că aceasta nu ar deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.
 
ACȚIUNE DE PREVENIRE A POLIȚIȘTILOR
La data de 07 martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor.
Au fost obținut următoarele rezultate:
  • Au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 pentru abateri comise de pietoni și 21 pentru alte abateri;
  • Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate – 5.365 lei.
Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002, întrucât a traversat strada printr-un loc nepermis pietonilor.
 
ACȚIUNE DE PREVENIRE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
În ziua de 07 martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Iași au desfăşurat două activităţi informativ – preventive în cadrul Proiectului ,,Școala fără bullying” cu elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Spectrum Iaşi.
Tematica abordată în cadrul activităţilor:
  • Agresivitatea de tip bullying ca formă predominantă a violenţei la elevi;
  • Impactul comportamentului de tip bullying;
  • Indicatori ai comportamentului unui elev agresat ce trebuie observaţi de către ceilalţi elevi;
  • Măsuri propuse pentru prevenirea şi combaterea comportamentului de tip bullying.
Au participat 26 de elevi și 2 cadre didactice.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PRIVIND MENȚINEREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
La data de 07 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au acționat pe raza de competență pe linia menținerii ordinii si liniștii publice, cât și pentru disciplinarea participanților la traficul rutier.
Au fost obținute următoarele rezultate:
  • Au fost legitimate 96 de persoane;
  • Au fost controlate 43 de auto;
  • Au fost aplicate 67 sancțiuni contravenționale, dintre care 20 la Legea nr. 61/1991, 3 la Legea nr. 38/2003, 43 la OUG nr. 195/2002 și 1 la Legea nr. 123/2017;
  • Au fost reţinute 7 permise de conducere;
  • Au fost reținute 10 certificate de înmatriculare;
  • Au fost reținute 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare;
  • Au fost testați alcoolscopic 56 de conducători auto;
  • Valoarea sancţiunilor aplicare – 41.980 de lei.
Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002 și s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, întrucât a condus un auto pe raza comunei Probota, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR BIROULUI DE ANALIZĂ ȘI PREVENIRE A CRIMINALITĂȚII IAȘI
La data de 07 martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au organizat și desfășurat 4 activități informativ – preventive la Școala Profesională ,,Focuri” din județul Iași.
În cadrul activităților au fost purtate discuții cu privire la:
  • discriminarea: noţiuni generale (definiţie, criterii, forme de manifestare, instituţii cu rol în constatarea formelor de discriminare);
  • aspecte legislative: drepturile copiilor, actele normative care sancţionează faptele de discriminare (O.G. 137/2000, Codul Penal);
  • bullying-ul: cauze, forme de agresiune întâlnite în şcoli (de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidările fizice şi verbale);
  • anturajul şi influenţele acestuia asupra comportamentului minorilor;
  • cyberbullying: forme de manifestare:
  • prevenirea consumului şi traficului de droguri, făcându-se referire la aspectele legislative, la cauzele şi consecinţele consumului de substanţe psiho-active (creşterea nivelului comportamentului infracţional violent în rândul adolescenţilor care consumă alcool şi droguri).
De asemenea, elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.
La activități au participat 320 de elevi și 16 cadre didactice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii