Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

06 Mar, 2023 10:02 457 Marime text
Nr. 139.075 din 06 martie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 06.03.2023
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 05 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 91 evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 17 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 361 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 691.350 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 29 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Sinești, care conducea un autovehicul pe DJ 282 D.
Întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 03.03.2023, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând măsura arestării preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 03 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control o autoutilitară, care se deplasa pe raza orașului Hârlău, condusă de un bărbat în vârstă de 45 de ani.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.
 
CERCETATĂ PENTRU REFUZ DE RECOLTARE PROBE BIOLOGICE
La data de 04 martie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au depistat în trafic, pe raza comunei Andrieșeni, o tânără în vârstă de 29 de ani, care conducea un auto, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Aceasta a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto ce se deplasa pe raza mun. Iași.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Holboca.
Întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au oprit pentru control un auto ce se deplasa pe raza localității Răducăneni.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Răducăneni.
Întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
POLIȚIȘTII BIROULUI RUTIER IAȘI ÎN ACȚIUNE
La data de 03 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor şi a celorlalte principale cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul activității au fost obținute următoarele rezultate:
  • Au fost efectuate 18 testări alcoolscopice;
  • Au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 pentru neacordare prioritate pietoni, 8 pentru neacordare prioritate vehicule, 44 pentru abateri comise de pietoni, 4 pentru abateri comise de bicicliști, 1 pentru un conducător de trotinete și 102 pentru alte abateri;
  • Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate – 62.785 lei;
  • Au fost reținute 43 permise de conducere, dintre care 26 pentru neacordare prioritate pietoni, 8 pentru neacordare prioritate vehicule și 9 pentru alte abateri.
  • Au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un tânăr în vârstă de 23 de ani a condus un motociclu pe raza mun. Iași fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE ÎN SĂPTĂMÂNA ,,ȘCOALA ALTFEL”
La data de 03 martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași, Biroului Siguranţă Şcolară Iași şi Serviciului Acţiuni Speciale Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă, la Colegiul Național ,,Garabet Ibrăileanu” Iași.
În cadrul activității au fost purtate discuții privind măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, în parc, pe stradă).
De asemenea, a fost prezentată preșcolarilor o autospecială de poliție și un exercițiu demonstrativ cu câinele polițist.
Au participat 70 de preșcolari și 3 cadre didactice.
 
ACȚIUNE ÎN TRAFIC A POLIȚIȘTILOR
La perioada 04-05.03.2023, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind regimul legal de viteză, depăşirile neregulamentare, conducerea sub influenţa alcoolului cât şi alte cazuri de indisciplină rutieră.
În urma activității au fost obținute următoarele rezultate:
  • Au fost legitimate 57 de persoane;
  • Au fost controlate 55 de autovehicule;
  • Au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, dintre care 53 pentru viteză, 4 pentru lipsă documente și 36 pentru alte abateri;
  • Valoarea sancțiunilor este de 45.130;
  • Au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză și 1 pentru altă abatere.
Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 46 de ani a condus un auto pe raza localității Târgu Frumos, cu o viteză de 119 km/h, limita legală fiind de 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravenţional conform OUG nr. 195/2002 şi i s-a reţinut permisul de conducere.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii