Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Comunicat de presă - Acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale

ro

28 Jun, 2021 13:25 602 Marime text
 
Nr. 893961 din 28 iunie 2021
 
 
 
ACȚIUNE PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII FAPTELOR ILEGALE
 
         
          În data de 26.06.2021, pe raza de competență a Inspectoratului de Poliție Județean Galați, în intervalul orar 19:00 – 23:00,  (cu excepția unității administrativ teritoriale Târgu Bujor), s-a desfășurat o acţiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră, investigare a criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţii şi acţiuni speciale
 

 
          Obiectivele principale ale acestei acțiuni au fost legate de menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă precum și de reducere a numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
 
 
          În cadrul acţiunii au fost constatate 87 de contravenţii. 55 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată; 17 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 republicată; 6 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999, 4 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, 4 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 iar 1 contravenție a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010.
          Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 70930 lei
 
          De asemenea au fost verificate un număr de 421 autoturisme ce se aflau în trafic. Au fost reținute în vederea suspendării un număr de 12 permise de conducere și au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și 2 plăcuțe de înmatriculare. 
 
          Au fost verificate un număr de 55 societăți comerciale, cu preponderență cele de alimentație publică (baruri, terase, restaurante).
 
Au fost constatate un număr de 11 infracțiuni. 3 pentru Conducerea unui vehicul fără permis de conducere; 2 pentru Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe; 3 pentru Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, 1 infracțiune de Tăinuire și 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 143/2020 republicată privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
 
A fost depistată o persoană pe raza comunei Tulucești, față de care
 
Au fost indisponibilizate următoarele bunuri: un autoturism în valoare de 9000 euro, 3 arme albe, suma de 234 lei, un metru cub lemn de foc.
         
          Dintre aceste constatări exemplificăm:

 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Patrimoniu, au identificat un autovehicul înmatriculat în județul Galați, deținut de un bărbat din municipiul Tecuci, ce figura sustras din Franța în data de 30.04.2021. Valoarea autoturismului se ridică la suma de 9000 euro. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul structurii mai sus menționate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 Cod penal;
La data de 26.06.2021 în jurul orelor 21:08, un tânăr în vârstă de 23 ani, din municipiul Galați, a condus un autoturism pe strada Marea Unire din municipiul Galați, dinspre strada Traian către strada Cloșca fiind sub influența substanțelor psihoactive. Acest aspect a fost constatat după ce a fost testat cu aparatul dragger DrugTest, iar la poziția 84 a indicat valoarea pozitivă la substanța cocaină. Tânărul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență  Sf. Apostol Andrei Galați, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației substanțelor psihoactive. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe;
La data de 26.06.2021,  în jurul orelor  20:35 , un echipaj  din cadrul Secției 4 Poliție Galați,  a depistat  în trafic în urma unui control, pe o tânără de 27 ani, din municipiul Galati, care conducea un autoturism pe strada Grigore Ventura din municipiul Galați având suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  Conducerea unui vehicul pe drumurile publice, avand acest drept suspendat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 Cod Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii