Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 09.08.2021

ro

09 Aug, 2021 13:57 823 Marime text
Nr. 506594 din 09 august 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Cercetat penal pentru că purta însemnele poliţiei deşi nu avea acest drept
 
La data de 08 august a.c., în jurul orei 01:50, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Slănic Moldova, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat din comuna Dofteana, iar pe locul din dreapta faţă se afla un pasager ce purta un tricou de culoare bleumarin având toate inscripţiile specifice Poliţiei Române.
Pasagerul din comuna Dofteana nu a fost identificat ca fiind angajat în cadrul M.A.I.
           În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de portul nelegal de decoraţii sau însemne distinctive, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti.
  
Siguranţa traficului rutier în municipiul Bacău
 
În perioada 06-08 august a.c., poliţiştii au acţionat în municipiul Bacău pentru reducerea riscului rutier.
Poliţişti rutieri şi de ordine publică au desfăşurat activităţi specifice pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.



Au fost legitimate peste 500 de persoane şi controlate în trafic 407 autovehicule. Pentru neregulile constatate, au  fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 71.000 de lei.
Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exces de viteză, respectiv 65, 7 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 17 pentru neportul centurii de siguranţă, 16 pentru defecţiuni tehnice, iar restul sancțiunilor contravenţionale pentru încălcarea altor norme stabilite pentru circulația pe drumurile publice.
Totodată, au fost reținute 21 de permise de conducere, din care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și retrase 5 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.
  
Bărbat, reţinut de poliţişti pentru incendierea locuinţei
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au identificat şi reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 51 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere.
 
La data de 08 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au fost sesizaţi despre faptul că la locuinţa unui bărbat de 51 de ani, din comuna Urecheşti ar fi izbucnit un incendiu.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, bărbatul de 51 de ani ar fi avut un conflict spontan cu concubina fratelui său, pe fondul dezbaterii moştenirii, ar fi ameninţat-o şi, ulterior, şi-ar fi incendiat locuinţa.
Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de acesta, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere şi ameninţare, fiind introdus în arestul I.P.J. Bacău.
  
Poliţişti şi jandarmi în acţiune la Oneşti
 
            La data de 07 august a.c., poliţiştii din Oneşti, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilegale şi a respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă.
            Astfel, poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale şi de la economic, cu sprijinul jandarmilor au acţionat în municipiul Oneşti şi comunele arondate.
Forţele de ordine au verificat 9 societăţi comerciale fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale şi au legitimat peste 90 de persoane.
           25 de persoane au fost sancţionate conform Legii nr.61 din 1991, 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la regimul rutier, iar 4 în baza Legii 55 din 2020.
 
 
 
Dosar penal şi permis reţinut pentru alcool la volan
 
            La data de 08 august a.c., în jurul orei 10:00, poliţiştii din Comăneşti au depistat în flagrant delict, un bărbat de 46 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism şi emana halenă alcoolică.
           Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar permisul de conducere a fost reţinut.
 
                                                                                                                                       
                                                                                                                         Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii