Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă -10.10.2021

ro

10 Nov, 2021 13:22 991 Marime text
Nr.509123 din 10 noiembrie 2021
                        
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Armă letală confiscată de polițiștii din Măgura
 
 
 La data de 09 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Măgura, au depistat la imobilul unui localnic de 41 de ani, o armă letală şi 21 de cartuşe, deţinute în mod ilegal.
    Arma şi muniţia aferentă, introduse ilegal în țară, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.
    S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.

 
Mandate de executare puse în aplicare de polițiști
 
   La data de 09 noiembrie a.c., polițiștii din Motoșeni au depistat și identificat pe raza localităţii Glăvăneşti, un tânăr de 29 de ani, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Podu Turcului.
       Tânărul a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier.
       Cel în cauză a fost  introdus în Penitenciarul Bacău.
 
La aceeași dată, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat un bărbat de 33 de ani, din com. Pânceşti, pe numele căruia Judecătoria Bacău a emis mandat de executare a pedepsei închisorii fiind condamnat la 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.
 Cel în cauză a fost  introdus în Penitenciarul Bacău.
 
 
A condus un autovehicul cu o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat


La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18:00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant delict, un bărbat de 40 de ani din comuna Asău, care a condus un autoturism pe DJ 118 B, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Acesta a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  •  
 
Articole pirotehnice confiscate de polițiștii din Moinești
 
           Polițiștii de investigații criminale din Moineşti au depistat pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, un tânăr de 16 ani, din comuna Poduri, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice.
În urma controlului efectuat, asupra bagajului deţinut de acesta, au fost identificate 32 de pachete de articole pirotehnice.
Articolele pirotehnice, în greutate de aproximativ 2 kg şi în valoare de aproximativ 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

 
Cu o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără permis, la volanul unui autoturism
 
La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 19.50, o patrulă de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat un tânăr de 29 de ani, din comuna Stănişeşti, care conducea un autovehicul sub influența alcoolului.
        Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Având în vedere faptul că acesta nu a putut prezenta permisul de conducere s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          Pasagerul din autoturism a declarat verbal faptul că i-a încredinţat autoturismul tânărului, deși cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.
          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea autoturismului unei persoane care nu posedă permis de conducere.
 
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii