Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 16.09.2021

ro

16 Sep, 2021 15:41 712 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 

 
Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în acțiune
 
 
În cursul zilei de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit cu ocazia comercializării de produse de panificaţie şi cereale, pe raza județului Bacău.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 de lei la O.U.G. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.  De asemenea a fost confiscată suma de 1.865 de lei, reprezentând contravaloarea produselor alimentare, de panificaţie şi cereale comercializate, care nu au fost fiscalizate.
 
Exemplu:
În urma verificărilor economice efectuate la o societate comercială din comuna Târgu Trotuș, s-a constatat că aceasta desfăşura activităţi de vânzare cu amănuntul de produse alimentare, de panificaţie şi cereale, fără a respecta prevederile O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. În acest sens, lucratorii de poliție au identificat în unitatea de vânzare sume nejustificate şi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi au confiscate suma de 775 de lei, reprezentând produse comercializate şi nefiscalizate.
 

 
Acțiune de prevenire și combatere a accidentelor de circulație la Onești
 
La data de 15 septembrie a.c., pe raza municipiului Onești, polițiștii au acționat pe linia prevenirii si combaterii abaterilor generatoare de evenimente rutiere.
În urma activităților desfășurate au fost legitimate 120 de persoane, au fost verificate 160 de autovehicule și au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  9.575 de lei.
De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.


Infracțiuni la regimul rutier
 
Un echipaj din cadrul Postului de Poliție Sănduleni a depistat în trafic, la data de 15 septembrie a.c., un bărbat de 87 de ani, din comuna Bârsăneşti, în timp ce conducea un autoturism, fără a avea montate numerele de înmatriculare.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat  faptul că autoturismul în cauză nu mai are drept de circulaţie din data de 16.08.2019.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
 

 
La data 15 septembrie a.c., o patrulă din cadrul Poliţiei Moineşti a depistat în flagrant un bărbat de 49 ani, din oraşul Comăneşti, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, iar pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

 
Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști
 
La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 16:30, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au fost sesizați de către o femeie de 42 de ani, din comuna Colonești, despre faptul că a fost agresată fizic de către soţul său.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la data de 14.09.2021, în jurul orei 20:00, femeia în cauză, în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale din localitatea de domiciliu, a fost agresată fizic de către soţul său, un bărbat de 47 de ani.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului. Totodată polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie
 
 
   Întocmit,
Inspector de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii