Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 08.09.2021

ro

09 Aug, 2021 14:22 901 Marime text
CERCETĂRI ÎN DOMENIUL SILVIC, FINALIZATE DE POLIŢIŞTI
 
Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi omisiunea sesizării.
 
Poliţiştii  Serviciului de Ordine Publică Bacău au efectuat cercetări faţă de un bărbat, de 59 de ani, care, în calitate de angajat al Ocolului Silvic Sascut, în perioada iulie-august 2017, ar fi întocmit în fals, mai multe avize de însoţire material lemnos pe numele unei femei, însă, din cercetări a rezultat că, materialul lemnos specificat, fie ar fi fost introdus în aplicaţia SUMAL altui destinatar, fie arborii se aflau neexploataţi. Totodată, bănuitul ar fi întocmit avize de însoţire material lemnos aferente unei partide de exploatare autorizată pentru o anumită persoane căreia i-ar fi fost distribuite spre a fi transportate la domiciliul acestuia, însă, în realitate proprietarul nu ar fi avut cunoştinţă şi nu ar fi primit materialul lemnos menţionat în documente.
 
Cercetările au scos la iveală şi faptul că bănuitul ar fi falsificat prin alterare, respectiv, modificare peste scrierea iniţială, cantitatea de material lemnos transportată.
 
Totodată, polițiștii au stabilit că, deşi ar fi avut cunoştinţă despre faptul că s-ar fi tăiat din fondul forestier 14 arbori nemarcaţi, nu ar luat măsuri de întocmire a unor înscrisuri de constatare a infracţiunilor silvice favorizând în acest mod tăierea unui volum de 24 m.c. şi crearea unui prejudiciiu fondului forestier naţional în valoare de 5.600 de lei.
Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de trimitere în judecată faţă de bărbatul de 59 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi omisiunea sesizării.
 
 Întocmit,
                                                                             Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii