Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare nowcasting. Cod Galben. Ceață densă. Vezi județele afectate. Recomandările poliției

ro

27 Nov, 2020 00:38 1800 Marime text
  • Cod Galben de ceață în mai multe județe din sud-setul României
Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizarea nowcasting tip Cod Galben pentru județele Constanța și Tulcea, dar și pentru Brăila, Ialomița, Argeș, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa și Teleorman, Bacău, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui.

Potrivit sursei citate se semnalează, local, ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Recomandările poliției

În cazul în care trec prin astfel de zone conducătorii auto sunt sfătuiți să sporească atenția la volan, să reducă viteză, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor și să mărească distanța de siguranță între vehicule.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.
Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii