Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terapie acvatică pentru gravide, la Ovidius Clinical Hospital

ro

03 Jun, 2015 00:00 1952 Marime text


Graviditatea este o perioadă minunată în viața oricărei femei, plină de evenimente speciale, emoții și pregătiri intense pentru venirea pe lume a bebelușului. Dar pe lângă aceste aspecte, există și factori care pot fi stresanți pentru viitoarea mamă. Disconfortul fizic prin care trece aceasta poate fi, în funcție de persoană, mai mic sau mai mare, dar  nicidecum complet nelipsit. Pentru ca sarcina să fie o perioadă frumoasă și cât mai puțin stresantă pentru corp, gravidele pot face de acum terapie acvatică la Ovidius Clinical Hospital, printr-un program nou, conceput pentru ele de medicii specialiști și kinetoterapeuții spitalului.

 Dr. Oana Emilia Apostoiu, medic specialist recuperare și reabilitare medicală, ne explică„Terapia acvatică este un tip de terapie ocupațională, fizică, ce se efectuează în bazinele  încălzite. Poate fi, de asemenea, numită și terapie prin apă sau aquatherapy. Scopul ei este să vă învețe cum să vă mișcați mușchii în moduri noi și diferite. Efectele benefice sunt și îmbunătățirea integrării senzoriale, și creșterea rezistenței cardiovasculare. Pentru că plutirea reduce greutatea, cel puțin temporar, exercițiile pot fi executate foarte ușor. Dacă ați avut anterior o teamă de apă, un kinetoterapeut poate lucra cu dumneavoastră folosind echipamente speciale de flotație, pentru a se asigura ca vă veți simți relaxată și că vă depășiți temerile. Nu sunt necesare niciun fel de aptitudini de înot pentru programul nostru”, a spus Dr. Oana Emilia Apostoiu, medic specialist recuperare și reabilitare medicală la Ovidius Clinical Hospital.
 
Multe femei gravide experimentează dureri de spate după aproximativ 12 săptămâni de sarcină, iar exercițiul acvatic este ideal pentru ameliorarea acestora.
 
„Studiile în domeniu au arătat că femeile care participă la programe de terapie în apă în timpul sarcinii au un control mai bun al creșterii în greutate, mai puțin edem, dureri de spate reduse, și, de asemenea, sunt mai puțin predispuse să sufere de depresie postpartum. Apa caldă relaxează mușchii și susține coloana vertebrală. Efectele includ relaxarea musculară și articulară, care, împreună cu o stare de relaxare profundă, încurajează eliberarea de stres și tensiune”, a adăugat dr. Apostoiu.
 
Hidroterapia este o terapie benefică pentru aproape orice femeie însărcinată atât timp cât este sănătoasă și nu are complicaţii. Dacă nu sunteți însă însărcinată, dar doriți să găsiți modalități de a vă menține corpul pregătit pentru o sarcină sănătoasă, terapia acvatică este în continuare o alegere bună. Discutați însă, înainte de toate, cu medicul dumneavoastră obstetrician, pentru a vă asigura că nu există obiecții medicale în acest sens.

Consulturi şi supravegherea sarcinii, la Ovidius Clinical Hospital

De asemenea, pentru servicii medicale complete, la Ovidius Clinical Hospital, gravidele pot beneficia și de consulturi ecografice și ginecologice.

„Pe durata sarcinii, sunt recomandate trei ecografii: trimestrul I (11 - 14 săptămâni) - morfologie fetală, trimestrul II (20 - 24 săptămâni) - morfologie fetală și trimestrul III (30 - 34 săptămâni) - pentru retardul de creștere”, a precizat Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie și imagistică medicală la Ovidius Clinical Hospital.
 
„Pentru că suntem o echipă care colaborează în interesul pacientului, consulturile și supravegherea sarcinii se fac într-o strânsă colaborare cu medicul de recuperare medicală, pentru o mai bună monitorizare a gravidei”, a precizat și Dr. Mihail- Lucian Cocoș, medic primar obstetrică-ginecologie în aceeași unitate medicală.
 
Programul terapeutic acvatic pentru gravide se va desfășura la Ovidius Clinical Hospital, pe grupe de maximum şase persoane, începând cu 15 iunie 2015.
 
Ovidius Clinical Hospital Ovidiu, Constanţa
Telefon: 0241.480.400/401
Email: office@ovidius-ch.ro
http://www.ovidius-ch.ro/

Ti-a placut articolul?

Comentarii